Kultura
VELIK ODAZIV

4 tenora: Repertoar je začinjen, svašta smo ubacili unutra!
Objavljeno 1. srpnja, 2024.

Vezani članci

OTVORENO 24. OSJEČKO LJETO KULTURE

Najveći kulturni događaj u istočnoj Hrvatskoj donosi čak 66 programa

Kroz najljepše arije, kancone i evergreene, od svjetskih "O Sole Mio" i "Nessun Dorme" do Robićevih "Goluba" i Oliverove "Cesarice", provela su nas četiri tenora, koja, kažu, uvijek uživaju u posjetu Osijeku.



- Ne sjećam se da je lani bilo ovoliko svijeta, ali čini mi se da je danas ovdje reprezentativan broj. Prekrasan je dan, na tonskoj probi smo imali kišu, ali osušilo se sve. Repertoar je začinjen, svašta smo ubacili unutra, nešto je za domaću, a nešto za mlađu publiku. Naravno, neki su standardi koje ne možemo izbjeći na našim koncertima, no mislim da će svi biti zadovoljni - rekao je prije koncerta Đani Stipaničev.



Marko Pecotić istaknuo je da na svakom koncertu nastoje dati svoje srce i dušu kroz pjesmu, a publika to uvijek objeručke prihvati.



- Baš smo uzbuđeni što se skupilo ovoliko gledatelja, bit će ovo jedan lijepi koncert uz krasnu ljetnu večer. Ovo mi je peti put da sam ovdje, jako mi se svidio Osijek i radujem se. Imamo još jedan privatni nastup, tako da uživamo. Danas sam prvi put bio na zaprašivanju, i to je isto bilo vrhunski, mislio sam da je neka utakmica, ali dobro je. Kad se upalio alarm u hotelu, znali smo da je sve OK - smije se Pecotić.



Izrazitu čast što nastupaju na 24. Osječkom ljetu kulture izrazio je Vladimir Garić govoreći kako će za svakoga biti neka pjesma. Oblaci od prašenja komaraca su ga iznenadili, no uvijek im je super u Osijeku. Filip Hozjak naziva ga čak svojim drugim domom.



- Moram reći da mi je iznimno drago što smo u Osijeku jer sam živio ovdje devet godina, studirao na osječkoj Akademiji, radio u HNK-u u Osijeku i evo - ovo je moj drugi dom. Zaista sam sretan i počašćen što smo ovdje, doista je divno i jako mi je drago što je ovoliki broj publike došao. Ne samo da sam bio na osječkim događajima već sam i nastupao preko Akademije, to su zaista jedinstvena iskustva. Opet se vraćam na isto mjesto i moram priznati da me trnci prolaze - ističe Hozjak. E. Lukić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike