Regija
GLAZBENA ŠKOLA JOSIPA RUNJANINA

Grad nagradio mlade glazbenike, njihove mentore i nastavnike
Objavljeno 15. lipnja, 2024.
VINKOVCI - Mentori, korepetitori i učenici Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci tijekom ove školske godine osvojili su čak 66 nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, za što ih je Grad nagradio.

- Riječ je o velikom uspjehu, nitko od učenika nije ostao bez nagrade, to treba znati prepoznati, ali i zahvaliti roditeljima, mentorima i učenicima, kojima je ovo prekrasan vjetar u leđa. Zaslužili su predivno ljeto tijekom kojeg će napuniti baterije za sljedeću školsku godinu – rekla je Dinka Peti, ravnateljica GŠ Josipa Runjanina, dodajući kako je važno spomenuti da su učenici u 34 navrata osvojili prvo mjesto, drugi su bili 27 puta, a pet puta osvojena su treća mjesta.

Među nagrađenima je i mentorica Silvija Bauer, koja ističe odličnu suradnju svojih učenica Marte Culek i Marije Siladi, instrumentalistica koje sviraju klavir, a mentorica je u njima prepoznala sinergiju i elokventnost te je nastao kvalitetan klavirski duo.

- Pokazale su se kao odličan izbor, cure su ove godine na Primaveri u Bijeljini osvojile prvo mjesto s 99 bodova. Tijekom nastupa puknula im je žica, no borile su se kao lavice. Zatim su osvojile prvo mjesto na međunarodnom natjecanju "Sergej Rahmanjinov" u Sarajevu, a cijelu priču zaokružile su prvim mjestom s maksimalnih sto bodova na Festivalu pijanizma u Srijemskoj Mitrovici – rekla je Silvija Bauer.

Zamjenik gradonačelnika Josip Romić siguran je kako su oni svojim radom tijekom cijele godine na najbolji način prezentirali svoju školu, ali i grad. M.F.
Možda ste propustili...

SASTALI SE NEKADAŠNJI UČENICI SREDNJE EKONOMSKE ŠKOLE BELI MANASTIR

Nakon 45 godina ponovno su se družili “ekonomci”

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u baranjskim bazenima

Najčitanije iz rubrike