Ekonomija
PRIJAVE OTVORENE DO 9. KOLOVOZA

Novi HEP-ov ciklus donacija projekata OIE-a i energetske učinkovitosti
Objavljeno 12. lipnja, 2024.
Prijavitelji moraju posjedovati projektnu dokumentaciju za izvedbuenergetske učinkovitosti i uvođenja obnovljivih izvora energije sasveobuhvatnim troškovnicima i projektantskom procjenom investicije
HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda d.d. raspisali su novi javni poziv za donaciju projekata ZelEn ukupne vrijednosti 150.000 eura.

Mogu se prijaviti projekti s područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora koje skrbe za društveno osjetljive kategorije stanovništva. Sudionici natječaja mogu biti isključivo registrirane institucije ili ustanove javnog sektora sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, osnovane za trajno obavljanje djelatnosti odgoja i obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, sporta, tjelesne kulture, tehničke kulture, skrbi o djeci, zdravstva, socijalne skrbi i skrbi o invalidima, i u kojima vlasnik/osnivač ne obavlja djelatnost radi stjecanja dobiti.

Prijavitelji moraju posjedovati projektnu dokumentaciju za izvedbu energetske učinkovitosti i uvođenja obnovljivih izvora energije sa sveobuhvatnim troškovnicima i projektantskom procjenom investicije.

Tekst javnog poziva s uvjetima sudjelovanja, obrazac prijave i prateći obrasci objavljeni su na internetskoj stranici ZelEna (zelen.hep.hr), a prijave su otvorene do 9. kolovoza godine, do 14 sati. Rezultati javnog poziva bit će objavljeni do 15. listopada godine, također na internetskoj stranici ZelEna.

ZelEn je proizvod HEP Opskrbe, električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora energije, registriranih u sustavu jamstva podrijetla koji vodi Hrvatski operator tržišta energije (HROTE). Sredstva prikupljena prodajom ZelEna za više od 130 poslovnih kupaca HEP Opskrbe, koriste se isključivo za izvedbu projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije integriranih u građevine koje koriste ustanove javnog sektora u djelatnostima odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi. Donirane projekte realizira HEP ESCO, član HEP grupe. U pet donacijskih ciklusa do sada je izvedeno 13 projekata ukupne vrijednosti 553.000 eura.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike