Ekonomija
danasradim.hr - Savjeti za zapošljavanje

Gdje tražiti posao?
Objavljeno 28. svibnja, 2024.

Odlučili smo da želimo potražiti bolji posao. Potraga kreće. Pregledavamo oglase. Ništa se na brzinu događa. Smatramo kako je malo oglasa za naše željeno radno mjesto. Mislimo kako nikad nećemo pronaći onu vrstu posla koju želimo… Postoji rješenje kako to ubrzati, a to je da proširimo načine gdje tražimo posao.

 

Vlastita mreža kontakata


Uvijek je dobro krenuti širiti glas da tražimo posao od vlastite mreže kontakata. Vrlo je važno da znamo koji posao točno želimo raditi i onda obavijestiti svoj najuži krug ljudi. To su najčešće obitelj, prijatelji i kolege.

 

Društvene mreže


Nezaobilazno mjesto gdje možemo pronaći posao su i društvene mreže. Trenutno je najpopularnija poslovna društvena mreža - LinkedIn. Pritom je bitno da imamo otvoren svoj korisnički račun i uređen svoj LinkedIn profil. Često se događa da se i regruteri i poslodavci sami jave ako u nama prepoznaju dobrog kandidata.

 

Web stranice poduzeća


Neki poslodavci objavljuju da imaju otvorene radne pozicije samo na svojim web stranicama. Zato je super imati listu poželjnih firmi gdje bismo htjeli raditi, provjeriti imaju li takvu praksu te ako da, redovito pratiti njihov web.

 

Portali specijalizirani za traženje posla


Najčešće mjesto gdje kandidati traže svoj posao su web portali specijalizirani za traženje posla.

Dobra su opcija jer imaju filtere i vrlo brzo možemo suziti izbor poslova te pronaći onaj koji tražimo. Također možemo postaviti i automatizaciju da nam dolaze e-mailovi kad se pojavi oglas za naše željeno radno mjesto.


Portal danasradim.hr specijaliziran je za oglašavanje i pronalazak svih vrsta poslova. Zamišljen je kao web stranica na kojoj radnici mogu brzo i učinkovito pronaći posao i to na par sati, nekoliko dana, nekoliko mjeseci ili stalno radno mjesto. Na oglase za posao, objavljene na portalu danasradim.hr moguće se prijaviti isključivo online, putem portala. Kako bi se prijavili na oglas za posao, morate biti registrirani i prijavljeni na portalu. Na oglas se prijavljujete unutar samog oglasa za posao klikom na gumb Prijavi se

 

Sajmovi


Sajmovi za zapošljavanje su isto jedan od načina gdje možemo pronaći svoj budući posao. Postoje oni koji se održavaju uživo, a i onih koji su online. Isprintajte svoj CV u više primjeraka, upoznajte se sa zaposlenicima firmi gdje biste htjeli raditi te ostavite svoju prijavu.

 

Agencije za zapošljavanje


Nisu manje popularne ni agencije za zapošljavanje kao mjesto pronalaska našeg budućeg posla. Neke zahtijevaju ispunjen obrazac u formi CV-a na njihovim web stranicama, a nekima se može poslati naš životopis da nas imaju u bazi. Funkcioniraju na način da nas kontaktiraju ukoliko imaju oglas čijem profilu odgovaramo.

 

Ostalo


Možemo biti i kreativni pa doći do posla i na kreativnije načine. Nije neobično čuti da je netko dobio posao zbog pisanja bloga, jer je redovito pisao objave na LinkedInu i time pokazao svoje znanje, volju i motivaciju za određenom vrstom posla ili da je pak pažnju na sebe privukao u obliku zakupa reklamnog mjesta na jumbo plakatu.


Kod traženja posla, zbog većih šansi i bržeg pronalaska onog što želimo raditi, bolje je orijentirati se na više strana. Što više ljudi zna da tražimo posao, moguće je da ćemo ga prije i pronaći. Na što više mjesta i načina tražimo i kreiramo prilike, prije ćemo početi raditi na boljem radnom mjestu.


PROMO

Možda ste propustili...

PRONAĐITE VEZU IZMEĐU SPORTA I PAKETA 24

I odbojka i paketomati u svojoj su osnovi beskontaktni

SNAŽNA POTRAŽNJA ZA TEHNOLOGIJOM UI-JA

Nvidia tržišnom kapitalizacijom pretekla Microsoft

Najčitanije iz rubrike