Osijek
I TENJA JE MJESTO ULAGANJA

Turnir na novom terenu i tribinama
Objavljeno 11. lipnja, 2024.
Jedan od najvećih malonogometnih turnira u Slavoniji i Baranji, Tenja 2024, koji je sinoć imao svoje prve utakmice, održava se na obnovljenom terenu i u boljim uvjetima za gledatelje. Tom je prigodom gradonačelnik Ivan Radić jučer, uoči turnira, obišao završene radove na obnovi tog rukometnog i malonogometnog igrališta u ovom prigradskom naselju.

Ukupna vrijednost radova iznosila je 48 tisuća eura, a Radić je još istaknuo da su ulaganja u Tenji nikad veća. "U cijelosti je stavljen novi asfalt, rekonstruirane su tribine, stavljeni su novi reflektori, novi golovi, obojene su sve ograde, potpuno je sve obnovljeno i spremno za novo izdanje turnira. Nastavit ćemo i dalje ulagati diljem našega grada. Ovdje u Tenji, osim ovog igrališta, obnovljeno je i dječje igralište kao i sprave za vježbanje. Obnovljen je i prilaz igralištu, a te je radove izvela gradska tvrtka Unikom i vrijednost toga je 20 tisuća eura", izvijestio je gradonačelnik Radić te naglasio kako smo u eri nikad većih ulaganja u Tenji. "U Tenju ulažemo nikad više, 15 posto u proračunu više u odnosu prema prošloj godini, a više od trećine u odnosu prema 2021. godini", naglasio je Radić.

Obnovljeno igralište nema samo sportsko značenje za Mjesni odbor Tenja. "Osim malonogometnog turnira i ljetnog rukometnog kampa, na prostoru malonogometnog i rukometnog igrališta održava se i kulturna manifestacije ‘Slavonijo, u jesen si zlatna‘, koja je manifestacija od posebnog značenja za Osijek", rekao je Josip MIhaljević, gradski vijećnik iz Tenje, te dodao kako vjeruje da će obnova ovog igrališta pridonijeti da se mladi počnu sve više baviti sportom.

Robert Seligman, direktor Športskih objekata, potvrdio je kako su velika ulaganja iz gradskog proračuna usmjerana upravo prema obnovi brojnih sportskih javnih igrališta i sportskoj infrastrukturi. "Športski" upravljaju sa 17 javnih sportskih terena, a jedno od njih je i ovo u Tenji. D. Kuštro
Možda ste propustili...

KONFERENCIJA NA PRAVNOM FAKULTETU

Skup o demokraciji i vladavini prava

TRŽNICA D.O.O. I GRAD OSIJEK ZA BOLJU VIDLJIVOST LOKALNIH PROIZVOĐAČA

Dodijeljeno 78 certifikata za kvalitetnu hranu

SKUPŠTINA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nakon rebalansa - rekordni proračun

Najčitanije iz rubrike