Osijek
100 EKIPA NA SUNČANOJ LIVADI KAMPUSA

Jubilarna, 10. studentska roštiljada s rekordnim brojem ekipa
Objavljeno 9. svibnja, 2024.
Deseta studentska roštiljada u Osijeku: jubilarno izdanje s rekordnim brojem ekipa
Na sunčanoj livadi kampusa ispred Fakulteta agrobiotehničkih znanosti održana je 10. studentska roštiljada, koja je privukla rekordnih 100 ekipa. Roštiljada, poznata po jačanju studentskog duha i zajedništva, okupila je mnogobrojne studente u prijateljskom natjecanju.

- Studentska roštiljada masovan je studentski događaj koji već tradicionalno, ove godine deseti put, studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organiziraju ispred Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, te je s godinama postao najveći studentski događaj u regiji, što zasigurno puno znači za promociju studentskog života u gradu Osijeku - istaknuo je Mirko Vukoja, predsjednik Studentskog zbora Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.


Svaka ekipa, od šest članova, imala je svoje posebne recepte i tehnike roštiljanja, stvarajući atmosferu punu entuzijazma i kulinarske strasti. "Sastajali smo se nekoliko puta kako bismo usavršili naše recepte i tehniku roštiljanja", rekao je jedan od sudionika, dodavši kako je njihova tajna u unikatnoj marinadi koju su zajednički razvili.


Uz izvrsnu hranu organizatori su osigurali bogat zabavni program, Tamburaški sastav Žitna polja nastupao je tijekom dana, a vrhunac večeri bio je koncert popularnog Dženana Lončarevića. "Izazovi organiziranja ovolikog događaja uvijek su brojni i veliki zbog iznimno zahtjevne produkcije i logistike. Najveći izazov uvijek je planiranje i procjena datuma održavanja s obzirom na vremenske prognoze i obveze studenata", dodao je Vukoja. Ovogodišnjih sto natjecateljskih ekipa pred organizatore je stavilo velik izazov oko rasporeda ocjenjivanja najbolje pripremljenog roštilja.


Studenti su izrazili veliko zadovoljstvo i organizacijom i prilikom da se opuste i stvore trajne uspomene, pogotovo uoči nadolazećih ispitnih rokova. “Vjerujemo da će ovogodišnja roštiljada pridonijeti boljem upoznavanju studenata, dobroj zabavi, promociji te gastro i turističkoj ponudi našeg Osijeka i županije”, zaključio je Vukoja. D.Šimić
Možda ste propustili...