Osijek
MEDICINSKA PEDIKURA SVE TRAŽENIJA USLUGA

Na tretman, zbog problema
s noktima i stopalima, sve
češće dolaze i djeca
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
Mnogi Osječani i Osječanke stopala njeguju samo u kasno proljeće i ljeto. U jesenskim, zimskim i proljetnim mjesecima, dok se stopala skrivaju u čarapama, cipelama i čizmama, često zanemaruju taj segment brige za zdravlje i estetiku. No, kad stopala i nokti osvanu u otvorenoj obući, mnogi osvijeste da bi trebali k pedikerki, najčešće onima specijaliziranim za medicinsku pedikuru. Neke od njih na dobrom su glasu zbog kvalitetne usluge, pa je često nužno duže pričekati za termin.

Među njima je Irena Biškić, vlasnica salona "koLEGICA", koja otkriva kako je medicinska pedikura puno više od estetske procedure. "Naš je glavni fokus na zdravlju stopala. Saloni poput mojeg postaju oaze gdje klijenti traže rješenja za različite probleme, uključujući kurje oči, urasle nokte, gljivične nokte i virusne bradavice. Primjećujemo porast broja djece koja dolaze s takvim problemima", napominje Biškić.

Biškić naglašava važnost redovite brige za zdravlje stopala i potrebu za pravodobnim rezerviranjem termina, ističući kako je u Osijeku teško doći do slobodnog termina zbog nedostataka stručnih osoba. Dodala je i da mnogi klijenti stoga unaprijed rezerviraju više svojih termina kako bi si osigurali redovitost.

Kozmetičarka i pedikerka L. LJ. iz salona "Beauty kutak by Dajana" slaže se da medicinska pedikura nadilazi površinsku estetiku. "Ljepota stopala je dobrodošla, no još je važnije zdravlje. Estetski je privlačno imati lijepo uređene nokte, no medicinska pedikura rješeva probleme poput gljivičnih noktiju, uraslih noktiju, zadebljanja kože i drugih poteškoća", kaže.

Naše sugovornice potvrđuju da se doista znalo događati da pojedine pedikerke jedva pronađu pokoji termin za medicinsku pedikuru u ljetnim mjesecima. Razlog je već spomenuti nedovoljan broj stručnih osoba, a onda i činjenica da tretmani medicinske pedikure traju duže nego kod estetske pedikure.

Primjećuje se i da se žene i muškarci podjednako odlučuju za medicinsku pedikuru te da dolaze ljudi svih dobi.

Pedikerke su podijelile i svoje stručne savjete i preporuke. "Redoviti tretmani medicinske pedikure ne samo da rješavaju trenutne probleme nego i sprječavaju njihovo ponovno pojavljivanje", zaključuje L. LJ. Biškić ističe važnost balansa između cijene i kvalitete usluge. "U našem salonu cijena tretmana medicinske pedikure iznosi 25 eura, a klijenti cijene našu predanost i stručnost", kaže.

Unatoč izazovima u pronalaženju termina, važno je shvatiti važnost medicinske pedikure za opće zdravlje stopala. Uz sve izazove medicinska pedikura pruža ne samo terapeutski nego i relaksirajući doživljaj. Masaža stopala koja je dio procesa može imati blagotvoran učinak na cijelo tijelo, opuštajući mišiće i smanjujući stres.

Važno je istaknuti i povijest medicinske pedikure. Praksa njegovanja stopala datira iz drevnih civilizacija poput egipatske, kineske i indijske. Danas ona kombinira tradicionalne tehnike s modernim medicinskim znanjem kako bi osigurala potpunu brigu o stopalima. Pobrinite se i vi za svoje. D. Šimić
PEDI AKADEMIJA
Irena Biškić, oslonjena na svoje znanje, brojne edukacije i dugogodišnj iskustvo, otvorila je i svoju Pedi akademiju. U njoj educira zainteresirane za medicinsku pedikuru, rusku pedikuru i estetsku pedikuru, rekonstrukciju nokata, urasle nokte i kurje oči.

Možda ste propustili...

GDJE KUPOVATI U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 12. svibnja

START U SUBOTU U VALPOVU, CILJ 5. SRPNJA U OSIJEKU

Ljubitelji dobrog vina došli su na svoje, kreće nam Vinski mjesec

GRANIČNI POLICAJCI U “NEVIČICI”

Policajci oduševili vrtićarce