Sport
POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Aktualni viceprvaci od 20 sati u Gradskom vrtu igraju protiv Kaštelana, koji su prije tri dana slavili kod kuće
Kraj sezone ili produljenje polufinalne serije i ostanak u igri za plasman u finale doigravanja za prvaka Hrvatske. To su opcije pred osječkim odbojkašima, koji večeras od 20 sati, u Maloj dvorani Gradski vrt dočekuju Ribola Kaštela u drugom dvoboju polufinala.

Loš prvi susret


Prvi nije odrađen na razini, tu spora nema. Mursa-Osijek je u Dalmaciji (pre)lako potpisala kapitulaciju, nova znači odlazak na dulji odmor. Iskreno, u nekim trenucima momčad je na parketu dvorane u Kaštel Starom i djelovala kao da je već mislima negdje drugdje. Tek u završnici trećeg seta Osječani su pokazali da su kadri za više i bolje. Nažalost, bilo je prekasno za eventualni rezultatski povratak i porast neizvjesnosti, ali taj dio kaštelanskog dvoboja trebao bi biti vodilja za večeras.

- Nismo se predstavili u našem najboljem izdanju, ali treba priznati i da smo naletjeli na raspoloženog domaćina. Posebno su prva dva seta Kaštelani odigrali dobro, sve im je polazilo za rukom, od odličnog servisa do bloka i svih ostalih odbojkaških elemenata. Treći set smo se podignuli, i to u situaciji koja je djelovala izgubljeno. Gubili smo 17:22, pa smo osvojili šest poena u nizu. Imali smo i dvije set-lopte, mogli smo vratiti neizvjesnost, ali tu našu prigodu nismo iskoristili. Za novu više nije bilo mogućnosti, ali sada imamo prigodu na svom parketu doći do rezultata koji bi nas i dalje držao u igri za proboj u finale play-offa - kaže trener Zvonimir Bogdanović, koji je svjestan da u tom slučaju njegova momčad mora biti na razini nekih prijašnjih izdanja.

Ne tako davno Mursa-Osijek je bez problema apsolvirala dvoboje s Ribolom. No, nakon domaće superligaške pobjede, te one gostujuće u polufinalu Kupa, uslijedila su tri poraza. Onaj prvenstveni odlučivao je o drugom mjestu, koji je donio i prednost domaćeg parketa, a sada je stigao i ovaj u doigravanju. Još tamo sredinom veljače Ribola je pred svojim navijačima slavila i u posljednjem kolu MEVZA lige. Stoga je izvjesno da sastav koji vodi Ivan Rančić dolazi u boljem raspoloženju negoli je to bio slučaj tamo pred kraj prošle godine. Sigurno žele niz nastaviti i večeras, jer eventualna majstorica, bez obzira na prednost domaćinstva, uvijek je rulet koji može i kobno završiti za bolje postavljenog nositelja.

Sve je u glavi


Što moraju mursaši napraviti kako bi izborili treću utakmicu? Naravno, bolja igra i energija je prvi uvjet, a trener Bogdanović morao je u ova tri dana između dvije utakmice poraditi ipak možda više na psihološkoj pripremi.

- Moram ih uvjeriti da sezona još nije završena. Igrači s tom mišlju moraju izići večeras i na parket. Uz to ovaj naš domaći mora biti i prednost i motiv da pronađemo rješenje koje će nam osigurati treći dvoboj. Ne bi bilo lijepo ciklus zaključiti porazom u Gradskom vrtu - smatra trener MOK-a Mursa-Osijek. Jest da je sezona bila duga, naporna i u nekim trenucima je ponudila šokove. Ali valjda je u igračima ostalo još vatre i volje da joj i produlje vijek trajanja. Prošle su se godine igrala oba domaća finala, ove je jedno već odrađeno, ne treba se još oprostiti od drugog. Izgledi još postoje, s večerašnjom pobjedom, oni bi još i narasli. Naravno, mursašima će važna biti i podrška s tribina. Ova utakmica će se igrati i u posebnom ambijentu. HOS je pokrenuo novi koncept Superlige, koji je već viđen na nekoliko utakmica, a on donosi dodatnu zabavu, nagradne igre, druženje uz glazbu i maskotu Volleo. Bit će zabavno oko, nadamo se, i na parketu Male dvorane Gradski vrt.

Nino Benčina
EVENTUALNA MAJSTORICA VEĆ U NEDJELJU
Krenula je polufinalna serija doigravanja za odbojkaše nakon mjesec dana stanke. Nju su uvjetovale obveze mladih hrvatskih selekcija, a povratak play-off obvezama donio je i zgusnuti kalendar do kraja sezone. Tako su mursaši u utorak bili u Kaštel Starom, a ako večeras upišu pobjedu, u Dalmaciju će krenuti već u subotu ujutro. Naime, eventulna majstorica na programu je u nedjelju navečer.

U drugom polufinalu aktualni prvak, zagrebačka Mladost dobila je prvi dvoboj kod kuće sa 3:0 protiv Centrometala, koji je večeras domaćin, također od 20 sati.

Možda ste propustili...

FINALNA SERIJA KOŠARKAŠA ZA PRVAKA PRVE LIGE IDE DO KRAJA

Brokeri impresivnim nastupom izborili majstoricu

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Osijeku vrijedni bodovi, ali opstanak još nije osiguran

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSJEČKO-BARANJSKA

Hat-trick Nađa za važnu pobjedu Josipovčana

Najčitanije iz rubrike