Novosti
MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA U OBILASKU

Na granici nema napetosti i pucnjave
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u utorak tijekom obilaska državne granice na području Policijske uprave brodsko-posavske kako ondje, zahvaljujući radu hrvatske policije, nema napetosti i pucnjave, a što bi, kako je istaknuo, neki htjeli. "Onima koji stvaraju paniku i žele prestrašiti ljude, ali i cijeloj hrvatskoj javnosti, poruka je da je Hrvatska sigurna, bila je i bit će, a jamac toga je rad hrvatske policije", rekao je. "Možda bi kroz te svoje poruke, koje ne odgovaraju stvarnosti, htjeli žice, možda bi htjeli ne znam ja što. Drugi bi htjeli da sve puštamo, pa onda vjerojatno ovdje ne bi bilo policije, nego bi bile ne samo prirodne rijeke već i rijeke migranata‘‘, dodao je.

Govoreći o rezultatima nadzora državne granice, Božinović je naglasio da vode jednu zdravorazumsku politiku koja daje rezultate, naglasivši da će tako i nastaviti. Dodao je i da je njegov obilazak državne granice i posjet policajcima PU brodsko-posavske dio planiranih aktivnosti. Pritom se osvrnuo i na ranije izjave predsjednika RH Zorana Milanovića o potrebi čuvanja hrvatskih granica jer, kako je ustvrdio, današnji migranti dolaze kako bi uzimali socijalnu pomoć. "Vidimo da se i od obično dobro informiranog gospodina, ali i nekih političkih opcija ovih dana želi poslati poruka da je hrvatska granica propusna, da se ne radi dobar posao, što je u prvom redu uvreda ovim profesionalcima koji 24 sata štite hrvatsku granicu i zbog čijeg rada je Hrvatska danas prepoznata kao jedna od najsigurnijih zemalja, ali to je njima na dušu", kazao je.

Božinović se dotaknuo i istrage propucavanja automobila glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića i Milanovićeve izjave da se to dogodilo prije mjesec dana. "Ta Milanovićeva izjava na tragu je nekih njegovih prijašnjih izjava o tome da on zna kako teku policijski izvidi. Ja, primjerice, to ne znam. O vjerodostojnosti njegovih izjava najbolje govori činjenica da je kazao da je Turudiću dodijeljeno blindirano policijsko vozilo, što je apsolutna laž", rekao je.

Upitan ima li nekih novih detalja u istrazi oko propucavanja Turudićeva automobila, ministar je odgovorio kako ne zna za nikakve nove detalje te da su u tijeku izvidi, ponovivši kako on ne zna niti može znati što policija radi s državnim odvjetništvom. Potvrdivši da je Turudić dobio policijsku zaštitu, Božinović je ponovio kako se ne radi o blindiranom vozilu "kako javnost obavještava obično informirani gospodin", rekao je. H
Božinović o kritikama: Možda bi kroz te svoje poruke, koje ne odgovaraju stvarnosti, htjeli žice

Možda ste propustili...

PRVA PRAVILA EU-A ZA SUZBIJANJE NASILJA NAD ŽENAMA

Strože kazne i bolja pomoć žrtvama

Najčitanije iz rubrike