Mozaik
KONCERTU LISINSKOM

Zoran Predin pjeva Arsena
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Koncert pod nazivom "Zoran pjeva Arsena", na kojem će pjesme Arsena Dedića izvoditi slovenski kantautor Zoran Predin uz pratnju Damir Kukuruzović Django Grupe, a gostovat će i Arsenov sin, proslavljeni jazz-pijanist Matija Dedić, održat će se 12. listopada u KD-u Vatroslava Lisinskog. Dvanaest pjesama po izboru Zorana Predina, snimljenih u gypsy swing aranžmanima s Django grupom i violinistom Brunom Urlićem, dalo je novo ruho Arsenovim klasicima poput "Kuća pored mora", "Moderato Canatbile", "Ni ti, ni ja", "Imenom sam tvojim zvao" ili "Pamtim samo sretne dane".



Sam projekt ime je dobio po istoimenom albumu koji su zajedno snimili Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group, kao posvetu neprežaljenom Arsenu. Album je 2020. godine bio najprodavanije hrvatsko izdanje. Nažalost, iste je godine prerana smrt Damira Kukuruzovića prekinula promocijsku turneju, koja se nastavila godinu dana poslije.



“Zoran pjeva Arsena" tako je postao posveta Arsenu i Damiru, a projekt nailazi na jednako oduševljenje Arsenove, Kukuruzovićeve i Predinove publike. Na četiri pjesme gost je, i na albumu i na nastupima uživo, Matija Dedić, koji je svojim glazbenim umijećem zaokružio cijeli projekt i dao mu autentičnost. H
Najčitanije iz rubrike