Mozaik
D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Suradnja Supervala i INmusica se nastavlja kako bi udruženim snagama djecu i mlade potaknuli na otkrivanje i razvijanje svojih glazbenih talenata. U lipnju 2024. tri izvrsna Superval benda - D., Željezne pilule i Extroft, nastupit će na INmusic festivalu #16 i dobiti priliku dijeliti pozornice s nekim od najvećih svjetskih imena!

Superval festival, poznat kao festival izvođača školske dobi, potiče međusobno povezivanje, razmjenu iskustava, stvaranje i slušanje glazbe te omogućava djeci i mladima da nastupe kao pravi profesionalci u klupskoj atmosferi, uz tehničku podršku profesionalaca i osjete iskrenu koncertnu emociju pred njima poznatom i nepoznatom publikom.

Ove godine na INmusic festivalu će se predstaviti tri mlada Superval benda: D., Željezne pilule i Extroft. Prvog dana festivala, 24. lipnja, zasvirat će D., sastav čiji je naziv jednako nedefiniran kao i njihova glazba, a inspiraciju crpi iz različitih razdoblja i krajeva svijeta, spajajući ih u jedinstvenu cjelinu. Članovi su Dag Huljev Jakopač, Matija Bojko i Tituš Cvanciger. Tinejdžerski punk bend Željezne pilule nastupaju drugog dans INmusic festivala #16, 25. lipnja. Kroz glazbu se bave aktualnim temama poput problema žena, odrastanja, društvenih odnosa i mentalnog zdravlja, a svaki nastup im je modna revija uz puno energije i zabave. Članice benda su Katja Njari, Mihaela Dužnović, Morena Dobrić, Marta Goleš Salihagić i Barbara Cvjetičanin. Alt metal grupa Extroft nastupit će trećeg dana festivala, 26. lipnja, a njezin je zvuk mješavina heavy i groove metala s dozom psihodelije i melodičnosti. Iza sebe imaju brojne nastupe po klubovima i festivalima diljem Hrvatske, a i šire. Članovi benda su Fran Ivanković, Fran Šandor, Lovro Kovačević i Jan Ibrahimpašić.

Ovo je prva u nadolazećem nizu objava nastupa domaćih snaga na ovogodišnjem izdanju festivala te prava poslastica za sve ljubitelje dobre glazbe. Udruga Superval u lipnju u zagrebačkom Vintage Industrial Baru organizira peto uzastopno izdanje Supervala, prvog i jedinog projekta koji aktivno gradi novu hrvatsku glazbenu scenu i otvara vrata mladim glazbenicima još u školskim klupama - i diljem Hrvatske, a odnedavno i u široj regiji s projektima Superval turneje i Superval+. Podržite entuzijazam, hvalevrijednu misiju Supervala i mlade talente koje okuplja, a koji će i na INmusic festivalu imati priliku pozornicu dijeliti sa svjetskim velikanima.

Danijel Miklić
Projekt koji aktivno gradi novu hrvatsku glazbenu scenu i otvara vrata glazbenicima još u školskim klupama

Možda ste propustili...

MATIJA KAČAN SNIMAT ĆE NASTAVAK FILMA “ZG80”

Jedva čekam ponovno okupljanje s Krpom, Žutim, Bubom, Kizom

PRVI HRVATSKI FILM KOJI JE OSVOJIO OVU PRESTIŽNU NAGRADU

Zlatna palma "Anori", za kratki film "Čovjeku koji nije mogao šutjeti'

NOVI FILM DEMI MOORE “TVAR”

Najšokantniji film prve polovine 77. Cannesa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DODJELOM NAGRADA ZAVRŠENO JUBILARNO IZDANJE

Rekordnih 122 natjecatelja
na 25. izdanju Pannoniana

2

U JUGOZAPADNOJ NJEMAČKOJ

Policijska akcija protiv rakuna

3

AUTOR POZNATIH DISNEYEVIH SONGOVA

Umro skladatelj Richard Sherman