Mozaik
HRT: KULTNA EMISIJA 27. TRAVNJA

"Dobro jutro, Hrvatska"
slavi svoj 32. rođendan
Objavljeno 26. travnja, 2024.
Kultna jutarnja emisija HTV-a "Dobro jutro, Hrvatska" u subotu, 27. travnja proslavit će 32. rođendan. Ekipa emisije kroz koju će nas u subotu voditi Ivana Vilović i Mirko Fodor uz rođendansku tortu podsjetit će vjerne gledatelje na brojne lijepe trenutke te najdugovječnije i najgledanije HTV-ove mozaične emisije koja ide uživo. Uz popularno "Dobro jutro" stasale su generacije, a emisija od ponedjeljka do subote u domove brojnih gledatelja donosi aktualne informativne i zabavne sadržaje. Uz uvijek zanimljive goste dnevno se emitira i velik broj novinarskih reportaža iz svih dijelova Hrvatske. Od prvog dana dio velikog tima tako je i cijela HRT-ova dopisnička mreža. Rado gledane su i redovite rubrike s korisnim savjetima iz svih područja života.

Dana 27. travnja 1992. emitirana je prva emisija "Dobro jutro, Hrvatska" - i to u sklopu programa "Za slobodu", koji je počeo u vrijeme Domovinskog rata 1992. Prvi voditelji emisije bili su Marija Nemčić, danas ravnateljica Programa HRT-a, i glumac Ivica Zadro.

Trideset i dvije godine poslije, uz već navedeni voditeljski dvojac Mirka Fodora i Ivanu Vilović, emisiju naizmjenično vode i Maja Ciglenečki, Zlata Muck Sušec, Doris Pinčić i Ognjen Golubić, Vicko Dragojević te Davor Meštrović, koji je ujedno voditelj s najdužim stažem u renomiranoj ekipi "Dobrog jutra". Počinje prepoznatljivom istoimenom pjesmom koju izvodi Maja Blagdan. Tekst je napisao Stevo Cvikić, a glazbu je skladao Rajko Dujmić. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike