Mozaik
UOČI DOLASKA NA INMUSIC U ZAGREB

Gossip izdali novi album nakon više od desetljeća
Objavljeno 27. ožujka, 2024.
Ponovni rad s Rubinom dao je bendu prostor i podršku za ponovno povezivanje i stvaranje

Omiljeni Indie-pop otpadnici Gossip objavili su prvi album nakon više od desetljeća - "Real Power" zajedno s novim singlom "Give It Up For Love" (Sony Music Entertainment/Menart).



Ponovno u svom najboljem izdanju, album "Real Power" označava ponovno okupljanje s legendarnim producentom Rickom Rubinom, koji je vodio ključni album benda iz 2009. "Music For Men". Za prve singlove, od pobunjeničke himne "Real Power" inspirirane prosvjedima "Black Lives Matter", do blaženo nježnog klasika "Crazy Again", dobili su pohvale kritičara iz cijelog svijeta. Albumom katapultira band natrag na vrh radijskih playlista, festivalskih postava i na naslovnice časopisa.

Na nagovor Rubina bend je 2019. započeo snimanje "Real Power" u njegovu kućnom studiju u Kauaiju na Havajima. Album s 11 pjesama slavlje je kreativnog izražavanja i snage odabrane obitelji nakon kolektivne i osobne traume. Karakteristično za Gossip, ne samo da postoji mješavina zvučnih tekstura i žanrova od propulzivnog rocka do veselog diska, tu je i mješavina opojnih emocija koje obuhvaćaju cijeli raspon ljudskog iskustva.

- Svi smo doživjeli veliki gubitak, i svaki od nas napunio je 40 godina otkad smo posljednji put snimali zajedno. To su tako veliki trenuci u vašim životima - kaže Ditto. Otkako je bend posljednji put bio zajedno, Ditto i Billie su se razveli, bilo je gubitaka bliskih prijatelja i obitelji, a svijet je prošao kroz pandemiju. Ponovni rad s Rubinom dao je bendu prostor i podršku za novo povezivanje i stvaranje.

- Rick je čist u pitanju svoje kreativnosti. Ne zanimaju ga modni hirovi ili mišljenja izdavačke kuće. On je navijačica - pokušava izvući najbolje iz nas. Ima tu sposobnost da natjera umjetnika da bude najbolji kada radi s njim, jer radi s ljudima u koje vjeruje - kaže Howdeshell.

Obilježavajući ključno novo kreativno poglavlje za bend, sve videospotove i umjetnička djela za "Real Power" režirao je cijenjeni audiovizualni umjetnik Cody Critcheloe, zvani SSION, koji savršeno očarava sirovu, stvarnu, instinktivnu bit Gossipa prilikom izrade albuma.

Nakon trijumfalnog nastupa na BBC 6 Music festivalu, koji je doživio suradnju iznenađenja na pozornici s Alison Moyet, Gossip će krenuti na turneju u sklopu koje će posjetiti i Zagreb te nastupiti na INmusic festivalu. Revolucionarno nasljeđe Gossipa ponovno je u prvom planu i označava savršen trenutak za ponovno okupljanje ovih otvorenih, buntovničkih ikona. I to u trenutku kada su politička, kulturna, rodna i seksualna pitanja koja su pokrenula i inspirirala Gossipove himne toliko veliki dio zeitgeista.

Briljantan brand trija doveo je queer politiku u mainstream. Uvijek ispred svog vremena, dobivaju golema priznanja kritike i nastavljaju održavati svoju reputaciju jednog od najuzbudljivijih i najrelevantnijih bendova koje morate vidjeti uživo.

Tanja Kvorka
GLOBALNA IKONA
Višestruko platinasti bend, Gossip prodao je više od 10 milijuna ploča diljem svijeta i jedan je od najuzbudljivijih bendova indie rocka s početka 21. stoljeća. Bandov studijski album iz 2016., “Standing In The Way Of Control”, došao je na #1 UK Indie ljestvice (certificirano zlato) i učvrstio bend kao dinamičnu snagu na glazbenoj sceni. “Standing In The Way Of Control”, bojni poklič naslovne pjesme albuma, queer je himna napisana kao odgovor na prijedlog američke vlade da se definira brak i isključe homoseksualci. Frontwoman Beth Ditto ostaje globalna ikona i vjerna glazbena, modna, feministica i pionir LGBTQ+. Ukorijenjena u svijet mode, Beth se upravo pojavila na snimanju novih naslovnica s Timom Walkerom i Davidom Baileyem. Od nastupa i hodanja pistom za brendove kao što su: Jean Paul Gaultier, Fendi, Cartier, Gucci, Stella McCartney, Marc Jacobs, Versace & Alexander Wang, također je surađivala s Calvinom Kleinom (globalna kampanja za donje rublje uz Bellu Hadid i Naomi Cambell), Jeanom Paulom Gaultierom za vlastitu kolekciju, Marcom Jacobsom na ekskluzivnom T, Beth je također lansirala svoju kolekciju šminke MAC.

Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike