Crna kronika
NESREĆA U VINKOVCIMA

Bangladešanin se biciklom zabio u svog sunarodnjaka
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Biciklisti su pali na prometnicu i lakše su ozlijeđeni. Jedan je prekršajno prijavljen

Sudar biciklista koji se zbio u Vinkovcima, i u kojem su lakše ozlijeđena oba vozača, ne bi pobudio toliki interes javnosti da se ne radi o državljanima Bangladeša. Kako je priopćila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, dva strana državljanina ozlijeđena su u nesvakidašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 8 sati u Vinkovcima. Nesreća se dogodila kada je 31-godišnji državljanin Bangladeša, vozeći bicikl, zbog nedržanja dovoljnog razmaka, sustigao i udario u 28-godišnjeg državljanina Bangladeša koji je u istom smjeru upravljao biciklom. Nakon toga obojica su pala na cestu, pri čemu su lakše ozlijeđena.



U prometnoj nesreći koja se dan prije dogodila u Podgorju teško je ozlijeđen 78-godišnji biciklist. Nesreća se dogodila kada je 53-godišnja vozačica automobila na Trgu branitelja Domovinskog rata ulazila u ulicu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska i pri tome oduzela prednost prolaska biciklistu. Na središnjem dijelu križanja došlo je do udarca prednjeg dijela automobila u stražnji dio bicikla, od kojega je vozač bicikla pao na cestu i teško se ozlijedio.

U Srijemskim Lazama u subotu 63-godišnji vozač nije se kretao automobilom sredinom obilježenog prometnog traka, već je pomaknuo vozilo ulijevo, sišao s kolnika i udario u kolni prilaz. U nesreći su lakše ozlijeđeni vozač i 53-godišnja putnica na stražnjem sjedalu koja se nije koristila sigurnosnim pojasom za vrijeme vožnje. Istoga dana u prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen vozač mopeda na parkiralištu Konzuma na Trgu bana Josipa Jelačića u Virovitici. Nesreća se dogodila kada se 19-godišnjak automobilom, vožnjom unatrag, uključivao u promet s parkirališnog mjesta, a da nije propustio sva vozila koja se kreću prometnicom na koju se uključuje. U tom se trenutku tim dijelom prometnice kretao 39-godišnjak upravljajući mopedom na kojem su utvrđeni veći tehnički nedostaci. Vozač mopeda je u pokušaju kočenja pao na kolnik i u klizanju kolnikom prednjim dijelom mopeda udario u stražnji branik automobila. Vozač auta prijavljen je zbog izazivanja sudara, a vozač mopeda zbog neispravnog vozila.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike