Autoglas
KINEZI DOLAZE

Leapmotor će se proizvoditi u Poljskoj
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Kineski Leapmotor najavljuje proizvodnju malih električnih automobila u Poljskoj
Kineski Leapmotor počet će proizvoditi male električne automobile u Stellantisovoj tvornici u Poljskoj, u sklopu zajedničke tvrtke, prenosi Reuters. Proizvodnja Leapmotorova malog električnog automobila T03 započet će već u drugom kvartalu ove godine, a koristit će tehniku montaže djelomično sklopljenih dijelova. Proizvodnja će, prema drugom izvoru, započeti u Stellantisovu pogonu u gradu Tychyju na jugu Poljske. Ni Leapmotor ni Stellantis nisu bili dostupni za komentar tih informacija.

Stellantis je u listopadu lani objavio da kupuje 21 posto udjela u Leapmotoru. Riječ je o transakciji vrijednoj 1,6 milijardi dolara koja Stellantisu omogućuje povratak u Kinu, najveće tržište automobila po prodaji, a manjem kineskom proizvođaču osigurava uporište u Europi. "Posvuda vidimo kinesku ofenzivu. Zahvaljujući ovom dogovoru imat ćemo od nje koristi, umjesto da budemo njezine žrtve", rekao je novinarima tom prilikom šef Stellantisa Carlos Tavares. Leapmotorovi automobili bit će vidljivi u Europi za najviše dvije godine, dodao je tada Tavares. Prema medijskim napisima u veljači, Stellantis razmišlja o tome da svoj kompleks Mirafiori u Torinu pretvori u bazu za Leapmotorovu europsku proizvodnju.

U sklopu dogovora dva proizvođača automobila najavila su i zajedničku tvrtku koja će Stellantisu omogućiti ekskluzivna prava na proizvodnju, izvoz i prodaju Leapmotorovih proizvoda izvan Kine. H
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku