Novosti
PROSVJED "DOSTA JE!" U PET HRVATSKIH GRADOVA

“Izborimo se za bolju Hrvatsku, u kojoj svatko može slobodno disati”
Objavljeno 23. ožujka, 2024.

S prosvjeda “Dosta je!” koalicije Rijeke pravde i stranke Možemo!, održanog u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci i Varaždinu, čelnici stranaka organizatora poručili su da Hrvatska može biti bolja zemlja i da se nalazimo u prijelomnom trenutku, kada ćemo na izborima odlučiti idemo li putem optimizma i nade ili daljnjeg grabeža, apatije i očaja. “Evo nas opet jer nam je dosta. Dosta je laži, lopovluka, kriminala i dosta je HDZ-a”, poručio je u subotu sa zagrebačkog Europskog trga Peđa Grbin, lider SDP-a i koalicije Rijeke pravde, najavljen kao “veli Joža hrvatske socijaldemokracije”. “Bez pravde i istine našu zemlju ne možemo učiniti onakvom kakva nam je svima potrebna, a to je bolja Hrvatska u kojoj radnici žive s normalnom plaćom i u kojoj se mirovine moraju povećati, njihov je odgovor gdje su vam zastave i ne volite Hrvatsku”, kazao je.

Koordinatorica Možemo! Sandra Benčić poručila je da su izbori za manje od mjesec dana i da nas toliko dijeli od nade i davanja šanse Hrvatskoj kakvu smo zamišljali. “Već dugo živimo u čekaonici - čekajući zdravstveni pregled koji ne dolazi na vrijeme, presudu na sudu 20 godina, čekajući posao koji nikako da dobijemo bez stranačke iskaznice, čekamo normalan život, čekamo život kakav smo zamišljali. Hrvatska je postala jedna velika čekaonica, a mnogi su odbili čekati i otišli iz zemlje”, istaknula je. Mi koji smo ostali, kazala je, odlučujemo da nećemo više čekati i poručujemo da nam je dosta čekanja.

U Osijeku je prosvjed održan u Parku kralja Držislava i s njega je potpredsjednica SDP-a Biljana Borzan pozvala građane da 17. travnja svojim glasom kažu dosta HDZ-u, nepotizmu i korupciji te se tako izbore za dostojanstven život i bolju Hrvatsku. Borzan se osvrnula na riječi premijera Andreja Plenkovića da se u Hrvatskoj nikada nije živjelo bolje rekavši kako razumije njegovu izjavu jer “njemu i stranački odabranima sigurno nikada nije bilo bolje”. Prava istina je da danas u Hrvatskoj više od polovine građana jedva plaća svoje račune, da su nam cijene najviše u Europi i da se za naše plaće može kupiti najmanje, prava je istina da je iz Hrvatske otišlo nekoliko stotina tisuća ljudi, i to najviše iz Slavonije, kazala je Borzan. Pozvala je građane da se na izborima opredijele za državu u kojoj će se moći dostojanstveno živjeti od plaća i mirovina, koja će pomagati mladima da kupe stan i u kojoj će vrtići biti besplatni. “Izborimo se za bolju, pravedniju i pošteniju Hrvatsku, u kojoj svatko može slobodno disati, i zato poručite svima - nema straha, rijeke pravde dolaze, i 17. travnja idemo po pobjedu.” Članica Upravnog odbora stranke Možemo! Urša Raukar ocijenila je da su predstojeći parlamentarni izbori jedni od najvažnijih u povijesti Hrvatske, jer daju mogućnost “da u ropotarnicu povijesti zauvijek pošaljemo korupciju, nepravdu, na čelu s HDZ-om, pravomoćno osuđenom kriminalnom organizacijom”. H/D.Pav.

Najčitanije iz rubrike