Crna kronika
GRUZIJCI PREVOZILI KINEZE KOD ILOKA

Krijumčari ostaju u istražnom zatvoru
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru pokrenulo je postupak protiv dva Gruzijca u dobi od 22 i 48 godina. Rješenje o provođenju istrage protiv obojice doneseno je zbog krijumčarenja ljudi, a protiv 22-godišnjaka i zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te nepružanja pomoći.

Odvjetništvo smatra da je osnovana sumnja da su okrivljenici, svatko sa svojim vozilom, na temelju prethodnog dogovora s nepoznatim osobama i u cilju da se okoriste, prevezli više državljana Narodne Republike Kine iz Srbije u Hrvatsku, za unaprijed obećanu novčanu nagradu. Osnovano se sumnja da je 22-godišnjak prevezao automobilom strane državljane mimo graničnog prijelaza i, nakon što je uočio da su policajci Postaje granične policije Ilok zaustavili vozilo kojim je upravljao 48-godišnjak, odbio postupiti po izdanoj zapovijedi policijskih službenika te, umjesto da zaustavi svoj automobil, povećao brzinu kretanja, nakon čega je, zbog neprilagođene brzine, udario u policijski automobil.

Zbog navedenog je jedna putnica, u vozilu kojim je upravljao 22-godišnjak, zadobila teške ozljede opasne za život, a još je jedna putnica u istom vozilu zadobila teške ozljede. Dvadesetdvogodišnjak je, osnovano se sumnja, propustio pružiti pomoć navedenim ozlijeđenim osobama iako je vidio da su ozlijeđene te je izašao iz vozila i pobjegao s mjesta prometne nesreće nakon čega je uhićen. Gruzijcima je određen istražni zatvor. S.Lacić
ČESTO SE ZABIJAJU U AUTA POLICAJACA
Vozači migranata na dnu su krijumčarskog lanca i za mali novac riskiraju zatvorsku kaznu. U posljednje dvije godine učestali su pokušaji bijega krijumčara kada ih policija pokušava zaustaviti. U nekoliko navrata krijumčari su se, kao i u posljednjem slučaju, vozilima zabijali u policijske automobile, a pokušavali su i pregaziti policajce. U većini slučajeva za upravljačem automobila sjedili su Moldavci i Rumunji, a u posljednje vrijeme policija za upravljačem vozila u kojima se švercaju ljudi zatječe sve više državljana Gruzije.

Možda ste propustili...

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike