Sport
OPET SMJENA NA KLUPI VUKOVARA 1991

Kad god igra sa Solinom, Vukovar ostane bez trenera. Otišao i Božić
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
Ima nešto ove sezone pogubno u tom Solinu za momčad HNK Vukovar 1991. Iako se koprcaju na dnu poreka SuperSport Prve nogometne lige, Solinjani su ove sezone smijenili već dva trenera Vukovara. Nakon što je momčad s Dunava jesenas protiv Solina odigrala 2:2, s klupe je posve neočekivano maknut trener Miroslav Bojko, a umjesto njega iz Zagreba je stigao Ivan Božić. I zadržao se do ovoga tjedna. Nakon što su vukovarski nogometaši igrali neodlučeno kod Solina (1:1), i Božić je postao bivši. Rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima i Božić je podnio ostavku, koju je vodstvo Kluba i prihvatilo.

- Potvrđujemo sporazumni raskid ugovora s našim dosadašnjim trenerom Ivanom Božićem. Mjesto trenera HNK Vukovar 1991 preuzeo je 30. listopada prošle godine i otad je vodio Klub u 10 utakmica. Imao je učinak od šest pobjeda, dva remija i dva poraza, a od naše klupe oprostio se remijem kod Solina. Vukovar ostavlja na trećem mjestu prvenstvene ljestvice. Ovim se putem zahvaljujemo treneru Božiću na uloženom trudu i radu te mu želimo puno sreće u nastavku karijere. Do imenovanja novog trenera HNK Vukovar 1991 treninge seniorske momčadi će voditi stručni stožer - stoji na službenoj Facebook stranici Vukovata 1991.

Jest da su Vukovarci sad na trećem mjestu, ali teško da mogu bolje od toga. Uoči posljednjeg kruga prvenstva za liderom Zrinskim Osječko 1664 zaostaju devet, a za drugoplasiranim Šibenikom sedam bodova. Moralo bi se dogoditi čudo da vodeći dvojac prokocka tu prednost i da se Vukovar 1991 umiješa u borbu za vrh. Usporedbe radi, u trenutku kada je Bojko odlazio Vukovarci su također bili treći, ali s dva boda minusa u odnosu prema prvoplasiranom Zrinskom i drugom Šibeniku. I. Liović
Najčitanije iz rubrike