Sport
PLIVAČKI MITING SVETOG PATRIKA

Lena Josić osvojila pehar pun bombona
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
Bazen Utrine bio je domaćin, a Plivački klub Novi Zagreb organizator Mitinga sv. Patrika 2024, na kojem su nastupili mlađi natjecatelji iz 25 plivačkih klubova. U brojnoj (450 natjecatelja) i jakoj konkurenciji nastupili su i članovi Plivačkog kluba Osijek koji se se kući naravno vratili s medaljama.

Osijek je pod vodstvom trenera Marka Filipovića nastupio s 13 svojih članova, koji su osvojili pet medalja i pehar. Za ukupni plasman bio je potreban najmanji zbroj vremena iz četiri plivačke tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul), natječući se za pehar pun bombona koji je organizator dijelio za troje najbržih u svakoj kategoriji. Medalje su se dijelile najboljima u svakoj disciplini i svakoj kategoriji. Natjecanja su na kraju dana završavala utrkom štafeta. Od Osječana su se istaknuli Elena Valenteković (2011. godište), Tin Čizmadija (2012.) i Lena Josić (2013.) koji su za sjajno otplivane utrke osvojili medalje, a Lena i pehar za drugo mjesto u ukupnom poretku. Elena Valenteković osvojila je srebro (50 m slobodno) i broncu (50 leđno) te na 50 metara leptir bila četvrta. To joj je bilo dovoljno za peto mjesto u ukupnom poretku. Tin Čizmadija bio je prvi na 50 metara slobodno, peti na 50 leđno te sedmi na 50 leptir i na kraju četvrti u ukupnom poretku u svom uzrastu. Lena Josić utrku na 50 leptir završila je kao prva, na 50 prsno je bila treća, na 50 slobodno četvrta, a na 50 leđno peta. Taj zbroj joj je donio ukupno drugo mjesto. Lucija Štulina, Bruno Stojanović i Andrej Jeošek plivali su solidno, ali ostali bez postolja.

Osječka štafeta 6x50 slobodno (Tin Čizmadija, Juraj Sabljić, Majda Katavić, Lena Josić, Bruno Stojanović i Elena Valenteković) plasirala se na šesto mjesto. I. Li.
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

NAKON RIJEKE U VATIKAN PA U PORTUGAL

Prije Eura Vatreni idu po blagoslov Svetog Oca

Najčitanije iz rubrike