Novosti
PREMIJER O PREDSJEDNIKU RH

Plenković: Milanović nudi kaos nered, cirkus
Objavljeno 21. ožujka, 2024.

ZAGREB/BRUXELLES - Premijer Andrej Plenković ustvrdio je u srijedu da jedino što predsjednik Republike Zoran Milanović nudi je kaos, nered i cirkus te je izrazio uvjerenje da su građani dovoljno odgovorni i razumni te znaju kome će pokloniti povjerenje.

"Za razliku od njega koji tumara Hrvatskom kao muha bez glave i bavi se ovim ostacima propalog SDP-a, mi za Hrvatsku radimo ozbiljne stvari. On nudi kaos, nered, cirkus", kazao je Plenković koji sudjeluje na prvom globalnom nuklearnom samitu u Bruxellesu.

Uvjeren je, kaže, da su 'naši ljudi odgovorni i razumni i poklonit će povjerenje i onome koji im znači i pouzdanost i sigurnost, a ima i iskustvo i znanje da se nose sa svim izazovima koji su godinama pred nama'.

Ustvrdio je da "ovakve neke fabricirane kvazikrize" o kojima Milanović govori može raditi samo onaj tko ima neki osobni strah.

"A očito je glavni problem državnog odvjetništva, dakle, ovo je nikakva pravdoljubivost i slobodoljubivost, ovo je osobni strah njega i njemu bliskih zbog promjene na čelu države", dodao je premijer.

"Imamo posla s čovjekom koji ima problema a ti problemi su slojeviti", kaže.

Na upit je li ga iznenadio slogan lijeve koalicije "Rijeke pravde", poručio je da mogu ići pod kojim god hoće, "to je jedno glavinjanje".

"Pobjegli su im i IDS i Fokus, i još neke stranke. Ostali su s njima samo ovi koji sami ne mogu prijeći prah. Dakle, ekipa koja ide s njima na izbore da se ukrca na njihova pleća i pokuša biti u idućih nekoliko godina ponovno u oporbi", kazao je Plenković.

 

 

(Hina)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike