Novosti
PROZIVKE ZA KORUPCIJU I U SABORNICI

Pavić poziva Vidović Krišto na poligraf
Objavljeno 11. ožujka, 2024.
Zastupnici u ponedjeljak u saborskoj raspravi nisu imali prigovore na povećanje plaća sudaca. Na dnevnom su redu bile izmjene Zakona o plaći i drugim materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika, za koje je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica istaknuo da stvaraju kvalitetnije uvjete za učinkovit, kvalitetan i neovisan rad pravosudnih tijela. Raspravu je, međutim, uzburkala Karolina Vidović Krišto (OIP), koja je predložila da se donese zakon prema kojem "plenkovići, jandrokovići, milanovići, šeparovići smiju krasti tako da sve bude transparentno", na što su joj odgovorili zastupnici HDZ-a. Zastupnica Majda Burić (HDZ) rekla je da Karolina Vidović-Krišto iz dana u dan kleveće, "a istodobno se skriva iza saborskog imuniteta i izigrava veliku pravednicu koja zapravo, prema medijskim napisima, hoda okolo i nudi 100.000 eura mita". Je li bila u nekom poslovnom ili drugom odnosu sa stranim trgovačkim lancem u Hrvatskoj, lobirala za njih i nudila mito, zastupnicu je potom u Saboru upitao i ministar Malenica.

Potom je Željko Reiner, koji je vodio sjednicu, dao riječ sljedećem zastupniku, a Vidović Krišto je ustvrdila kako je prije zatražila povredu poslovnika, na što je Reiner rekao kako ni službenici ni on to nisu vidjeli. "Malo ste zakasnili", rekao je, dodajući da može dobiti riječ nakon sljedeće zastupnice. Nakon inzistiranja da ipak tada dobije riječ, povišenih tonova i teških riječi Vidović Krišto zaradila je tri opomene, a potom je i isključena sa sjednice. "Prestanite se smijati, uništavate državu i kesite se u Saboru, za vas je ljubav krasti hrvatske građane, klevetati i lagati", rekla je između ostaloga o tome Vidović Krišto.

Izvješća o svemu tome vidio je i Mladen Pavić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, koji je u Glasu Slavonije nedavno prozvao Vidović Krišto da mu je nudila spomenuto mito. Kaže kako je poziva, nakon što vidi da Vidović Krišto nastavlja s koruptivnim temama, da istinu dokažu na poligrafu, "ili narodski rečeno na detektoru laži". "Ima i privatnih agencija koje se time bave, ima i državnih, neka izabere koga želi za to poligrafsko testiranje", zaključuje Pavić, koji ponavlja da sve što je prije nekoliko dana rekao - stoji. H/I.B.
Najčitanije iz rubrike