Regija
OPĆINSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO ODLUČILO

Krovovi sedam općinskih zgrada u najam za solare
Objavljeno 14. rujna, 2023.
FERIČANCI



Općinski vijećnici jednoglasno su odlučili iznajmiti krovove javnih zgrada u vlasništvu Općine Feričanci za postavljanje fotonaponskih sustava u svrhu proizvodnje električne energije i za taj posao odabrali su obrt Slavonija Soe iz Osijeka.



Slavonija Soe jedina se prijavila na natječaj koji je bio objavljen na internetskoj stranici i oglasnoj ploči Općine Feričanci. U zakup će se dati krovne površine zgrada NK-a FEŠK, društvenog doma, dječjeg vrtića, mrtvačnice i garaže za vozila DVD-a u Feričancima, zatim zgrade mjesnog doma u Vučjaku Feričanačkom te zgrade DVD-a u Valenovcu.



Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Feričanci Ivan Matulić istaknuo je kako će Općina uprihodovati 11,70 posto od mjesečne prodaje električne energije koju će Slavonija Soe isporučiti Hrvatskoj elektroprivredi. Naglasio je kako će odabrani ponuditelj snositi sve troškove, od postavljanja i održavanja do uklanjanja fotonaponskih sustava.



Načelnik Marko Knežević rekao je kako će Općina, prema projekciji, od najma krovova zgrada godišnje imati prihod oko 6000 eura. ‘‘Smatram da je to dobra stvar i da je u ovim vremenima svaka kuna dobrodošla‘‘, rekao je Knežević.



Na sjednici je prihvaćeno i izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci, koje je vijećnicima predstavila Jasna Dado, stručna suradnica za proračun i financije. Prihodi za razdoblje od siječnja do lipnja 2023. iznose 637.259 eura, a rashodi 599.137 eura.



- I prihodi i rashodi u granicama su planiranih te su usklađeni s prvim izmjenama i dopunama proračuna donesenima u svibnju. Općina je uredno izvšavala sve svoje obveze prema korisnicima proračuna i nije bilo kašnjenja. Neke su investicije odrađene, a neke su kasnije započete i nisu obuhvaćene ovim izvješćem - istaknula je Dado. S. Fridl
Možda ste propustili...

VRHUNSKI UVJETI ZA UČENIKE, SPORTSKE KLUBOVE I REKREATIVCE

Obnovljena sportska dvorana dviju osnovnih škola

Najčitanije iz rubrike