Osijek
PREDSTAVLJENO IDEJNO RJEŠENJE SRC-A BAJER JUG 2

Radić: Bit će to moderna
oaza mira, sporta i rekreacije
Objavljeno 31. svibnja, 2023.

Nakon što je prije samo dvije godine održao obećanje i od isušivanja revitalizacijom spasio Bajer na Jugu 2, ponos svih njegovih stanovnika, na ovogodišnji Dan gradske četvrti Jug 2, koji se podudara s Danom državnosti RH, osječki je gradonačelnik Ivan Radić otišao i korak dalje predstavivši projekt Sportsko-rekreacijskog centra Bajer Jug 2. Riječ je o iznimno vrijednom projektu, čijem su predstavljanju s velikim zanimanjem nazočili i brojni stanovnici Juga 2, a, kada bude okončan, umnogome će promijeniti izgled i identitet tog dijela Osijeka dodavši mu brojne nove vrijednosti.



- Prema ovom idejnom rješenju Bajer Jug 2 bit će moderno izletište i kupalište ne samo za stanovnike Juga 2 nego i cijelog Osijeka, bit će to zelena oaza mira, sporta i rekreacije - poručio je je Radić predstavljajući vizualni identitet budućeg Sportsko-rekreacijskog centra na svečanoj sjednici Vijeća Gradske četvrti.

Podsjetio je na vrijeme kada su taj ponos Juga 2, i prije preuzimanja odgovornosti za vođenje gradske uprave, obećali spasiti od izumiranja.

- Kao što znate, prije no što sam došao na mjesto gradonačelnika, Bajeru na Jugu 2 prijetilo je isušivanje. Uspjeli smo ga revitalizirati, napunili smo ga vodom, a upravo danas predstavljamo njegov budući izgled - rekao je Radić, dodavši kako su u proteklom vremenu uložena rekordna financijska sredstva u komunalnu infrastrukturu na području Juga 2, te da je riječ o najvećim ulaganjima u povijesti Juga 2.

Što je sve predviđeno za izgradnju na Bajeru Jug 2 i kako bi trebao izgledati cijeli kompleks, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug 2 Igor Pandžić sažeo je najbolje u rečenici da se radi "o projektu u koji će biti uklopljene sve želje i potrebe stanovnika Juga 2".

Kompleks će se graditi u dvije faze. Prva faza uključuje jednostavne radove, a u drugoj će se graditi objekti koji zahtijevaju građevinske dozvole.

Idejnim je rješenjem predviđena izgradnja igrališta za djecu i kampa za djecu s teškoćama u razvoju, sportskih terena za mali nogomet, košarku i odbojku te domova za izviđače i ribiče. Bit će tu i sjenice s roštiljima, novi ugostiteljski objekt, ali i igralište za kućne ljubimce, pojasnio je Pandžić.

Osim što je predstavljeno idejno rješenje budućeg Bajera Jug 2, na Dan gradske četvrti posebno su zadovoljni bili stanari Bračke ulice, kojima je gradonačelnik Radić za prometovanje otvorio obnovljenu cestu.

- U protekle je dvije godine uloženo više od 400 tisuća eura samo u obnovu i rekonstrukciju 13 ulica na Jugu 2. Uz upravo obnovljenu Bračku ulicu, za čije je asfaltiranje i rekonstrukciju izdvojeno 50 tisuća eura, prošli smo tjedan otvorili još šest obnovljenih ulica - naglasio je Radić, dodavši da je ovoj gradskoj upravi, od preuzimanja upravljanja gradom, težnja ravnomjeran razvoj svih dijelova Osijeka, zbog čega se i mnogo više izdvaja za potrebe gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Tomislav Prusina
Kod Herojskog srca položeni vijenci
Prije svečane sjednice izaslanstva Grada Osijeka, Gradske četvrti Jug 2, braniteljskih i stradalničkih udruga, kao i udruga civilnoga društva, položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika Herojsko srce branitelja Juga 2.

Svim tim događajima uz gradonačelnika Radića nazočili su i njegovi zamjenici Dragan Vulin i Jasenka Crnković te predsjednik Gradskoga vijeća Tihomir Florijančić.

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

Najčitanije iz rubrike