Autoglas
OTVORENA MOTOSEZONA

Više stotina vozača motocikala u defileu
Objavljeno 25. travnja, 2023.
Motociklisti su, u pratnji policijskih kolega, prodefiliraliu koloni prometnicama Vukovarsko-srijemske županije

Motociklisti Vukovarsko-srijemske županije u nedjelju su velikim tradicionalnim defileom prometnicama cijele županije obilježili početak ovogodišnje motociklističke sezone i time poslali poruku i motociklistima i ostalim sudionicima u prometu da je dolaskom ljepšeg vremena na prometnicama više motociklista, pa neka i jedni i drugi posvete više pozornosti ponašanju u prometu i pridržavanju propisa i pravila.



Defile su organizirali motoklubovi Vukovarsko-srijemske županije s ciljem skretanja pozornosti drugih sudionika u prometu na prisutnost i sigurnost motociklista na cesti, kažu u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, dodajući kako su u osiguranju defilea sudjelovali policijski službenici ove policijske uprave.

Akcija za Luku


Motociklisti su krenuli u 10 sati iz Andrijaševaca i uputili se prema Vinkovcima te nastavili maršrutom: Nuštar - Bogdanovci - Vukovar - Negoslavci - Slakovci, gdje im je priređena okrijepa, potom Otok - Vrbanja - Drenovci (također pripremljena okrijepa), pa Gunja - Rajevo Selo - Posavski Podgajci - Bošnjaci - Županja - Gradište. U defileu je sudjelovalo nekoliko stotina motociklista iz najistočnije županije, ali i njihovi gosti iz cijele Hrvatske. U završnici kod ovogodišnjeg domaćina MK Village Riders iz Gradišta, odlukom motoklubova, za ovaj događaj postavljena je "Humanitarna kutija" za dobrovoljne priloge u akciji "Svi za Lukin korak". Prikupljena sredstva u ime motoklubova Vukovarsko-srijemske županije bit će donirana za nabavu ortoza šestogodišnjem dječaku Luki oboljelom od cerebralne paralize.

Motociklisti razmišljaju već i otvorenju motosezone 2024., kojoj će domaćin biti MK Cvelf iz Gunje. U Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj brinu i o najmlađim sudionicima u prometu, pa je u sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima održano županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2023", koje tradicionalno organiziraju Autoklub Vinkovci, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i PU vukovarsko-srijemskom.

Natjecanje se provelo za učenike u dobi od 10 do 12 godina kako bi dobili temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te kako bi što bolje svladali vještinu vožnje biciklom, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela.

Dobra suradnja


A nekoliko dana ranije, u okviru preventivnih aktivnosti koje se ciljano provode radi smanjenja ugroze ranjivih skupina sudionika u prometu, među kojima su i motociklisti, Policijska uprava vukovarsko-srijemska, u suradnji s HAK-om, organizirala je trening-vožnju za policijske prometne motocikliste i građane motocikliste, a sve kako bi usavršili svoje vještine upravljanja motociklima i pripremili se za ovogodišnju motosezonu.

Dvije zajedničke trening-vožnje održane su na poligonu HAK-a u Vukovaru, gdje su simulirane situacije realne onima s kojima se motociklisti inače susreću u prometu, kao što su slalom, vožnja u krug, ulazak i izlazak iz zavoja, pravilno kretanje i zaustavljanje, kočenje pri manjim brzinama te druge radnje. S obzirom na težinu motocikala, iznimno je važno i svladati tehnike održavanja ravnoteže i spore vožnje, koja je karakteristična za vožnju gradom.

Miroslav Flego
ODUŠEVLJENA DJECA
Gdje god da su se pojavili bajkeri su izazvali pozornost prolaznika, a najviše su moćnim motociklima bila oduševljene djeca. Kod zaustavljanja podosta mališana je, uz pomoć vozača, zajahalo motocikle, nakon čega su kamere mobitela zabilježile ovaj jedinstveni trenutak. Naravno, defile nije mogao proći bez obveznog paljenja guma. Nekoliko ih se u velikom dimu i rasparalo, no tu su bile zamjenske, pa se s vožnjom i dalje nastavilo.

Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce