Osijek
PROBLEMATIČNA CESTA

Rješenja ima, potrebna je politička volja
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
S križanja Gundulićeve i Kanižlićeve, u neposrednoj blizini Osnovne škole Ivana Filipovića, u ponedjeljak su saborski zastupnici Socijaldemokrata Domagoj Hajduković i Romana Nikolić uputili apel osječkom gradonačelniku Ivanu Radiću da što prije razriješi problematičnu prometnu situaciju koja je prijetnja sigurnosti svih pješaka, a posebno učenika najmlađih uzrasta. “Obratili su nam se roditelji djece koja svakodnevno na putu do škole moraju prijeći frekventno križanje koje nije prilagođeno, niti je sigurno za pješake”, kazao je predsjednik osječkih Socijaldemokrata Hajduković dodajući da opasnost posebno prijeti djeci mlađih školskih uzrasta.



I predsjednica osječko-baranjske organizacije Socijaldemokrata Nikolić upozorila je na opasnosti koje na ovom dijelu ceste prijete pješacima, rekavši kako je “samo pitanje dana kada će netko ovdje stradati”. Predložila je nekoliko rješenja, a jedno je da se postavi nova vertikalna ili horizontalna signalizacija kojom bi se smanjila brzina kretanja vozila na tom dijelu ceste.



Jedno rješenje moglo bi biti i izmještanje položaja ceste prema desnoj strani, jer bi tako dobili potrebnu širinu za neometani prolaz, čime bi se zadovoljio i Pravilnik o pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom te povećala sigurnost učenika prilikom prolaska, istaknula je Nikolić. T.P.
Najčitanije iz rubrike