Osijek
TVRTKA TRŽNICE OSIJEK S GRAĐANIMA PROSLAVILA VELIKU OBLJETNICU

Za 60. rođendan darivali sve odreda u pratnji svetog Nikole
Objavljeno 7. prosinca, 2022.

Nitko se jučer s pije nije vratio gladan i žedan - i posjetitelji i prodavači počašćeni su stotinama langošica i čajem za 60. rođendan tvrtke Tržnice d.o.o., a bilo je tu i darova za sve od svetog Nikole i pomagačice Nikoline. Na glavnoj su tržnici svi bili sretni: uživali su vrtićarci iz Maka u slatkišima, Tržnica je počastila prodavače besplatnom dnevnom "maltarinom", jedino se kupcima malo oduljila kupnja jer su prvo zastali pojesti i popiti svojoj piji u čast. Možda su ručkovi zbog toga po cijelom Osijeku malo kasnili, no sigurno su bili pripravljeni od najsvježijih namirnica.



Na ovoj rođendanskoj proslavi počastio se i predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham, koji je čestitao slavljenicima istaknuvši važnost "trbuha grada" koji tijekom godine bilježi milijunske posjete i mnogostruko više prodaja. Svima na korist, i lokalnim proizvođačima u Osijeku s okolnih njiva, plastenika, voćnjaka i staja, kao i Osječanima koji jako dobro znaju gdje mogu dobiti sigurnu domaću certificiranu hranu po povoljnim cijenama.

Direktorica Tržnice Ivana Davidović primala je redom čestitke slušajući kako građani hvale i ponudu i način funkcioniranja, a poslušala je i želje zbog kojih je istaknula kako će ih iznenaditi novim idejama i konceptima koje planira za glavnu tržnicu, ali i izvijestila o radovima na nadstrešnici.

- Pripremili smo malu proslavu za jubilej, šezdesetogodišnje poslovanje Tržnice. Častimo toplim napitcima i hranom, za djecu iz Dječjeg vrtića Mak imamo posebno iznenađenje. Na današnji smo se dan upisali u sudski registar pod ovim nazivom, ali trgovanje na ovakav način djeluje još od 17. stoljeća. Davno prije tržnica je bila na prostoru današnjega Trga Ante Starčevića, gdje je bilo veliko sajmište, pa na Zelenom polju i tako dalje. Kroz vrijeme ovaj je prostor dograđivan, obnavljan, a za godinu-dvije imamo u planu krenuti u projekt rekonstrukcije i poslovne zgrade i nadstrešnice te izgradnje novih objekata s novim uslugama. Svima prolazi vrijeme, ali tržnici nikada - kazala je Davidović.

Glavna tržnica na Gajevu trgu, uvijek puna života, posluje stabilno. Tržnice imaju približno 400 vjernih zakupaca, drago im je što je većina zakupaca dugotrajno svoje poslovanje, odnosno plasman robe, vezala uz Tržnicu.

- Neki su i duže od 20 godina ovdje zakupci klupa ili objekata. Trudimo se osluškivati potrebe naših zakupaca, svih korisnika i usklađivati s njima svoje poslovanje na obostrano zadovoljstvo", ponosi se Davidović.

Odolijevali su brojnim izazovima u bližoj povijesti, od pojave trgovačkih centara do ovih godina, pa do pandemije bolesti COVID-19, no sve se vratilo na staro.

Darko Pejić
Ivana Davidović

direktorica Tržnice d.o.o.

Na današnji smo se dan upisali u sudski registar pod ovim nazivom, ali trgovanje na ovakav način djeluje još od 17. stoljeća. Svima prolazi vrijeme, ali tržnici - nikada.

SAMO DOMAĆE
”Zakupcima omogućujemo da budu prepoznatljivi kroz projekt Tržnice u posljednjih 14 godina, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, kroz koji certificiramo svoje poljoprivredne gospodarstvenike. Prije toga ih posjetimo ondje gdje proizvode i uvjerimo se i sami da su to proizvodi s jamstvom, da su ih doista oni proizveli i potom plasirali ovdje, na tržnici “, ističe Davidović.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike