Crna kronika
SKOPJE: OKONČANO SUĐENJE ZBOG SMRTI ĐAKOVČANINA DENISA TOTA

Ubojicama rukometaša visoke kazne
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Nakon tri mjeseca suđenja na Osnovnom kaznenom sudu u Skopju, troje osumnjičenih zbog ubojstva đakovačkog rukometaša Denisa Tota - Čenge (28), u travnju ove godine, nepravomoćno su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne. Prvooptuženi Angelo Gjorgievski (28) osuđen je na 18 godina zatvora, koliko je dobila i 19-godišnja Klementina Levkovska. Trećeoptuženi Andrej Kostovski (19) osuđen je na 16 godina zatvora. Branitelji osuđenih najavili su žalbe na presudu.

Kako prenosi makedonski portal 360 stepeni, sutkinja Elena Ilievska-Josifović, u obrazloženju presude rekla je kako su Angelo i Klementina imali veći doprinos počinjenju zločina. Za Angela je navela da je prvi udario Tota, a Klementinu, koja ga je najviše udarala, opisala je kao "izuzetno upornu u udarcima". Sud je odredio i odštetu za obitelj ubijenog rukometaša, i to devet milijuna denara (oko 145.000 eura), za majku i oca te osam milijuna denara (oko 130.000 eura) za brata Denisa Tota. Zajednička odšteta trebala bi biti isplaćena u roku od šest mjeseci od pravomoćnosti presude.

Iako je obrana pokušavala osporiti da je riječ o namjernom ubojstvu, sutkinja je navela kako su optuženici bili svjesni posljedica premlaćivanja, i što je u konačnici dovelo do smrti rukometaša. Svađa između troje osuđenih i Tota počela je u taksiju ispred noćnog kluba, a kada su izišli iz auta Angelo je šakom udario Tota. Kada je mladić pao na tlo počelo je cipelarenje, tijekom kojega je Tot zadobio više udaraca po glavi i tijelu. Zbog teških ozljeda Tot je pao u komatozno stanje, dijagnosticirano mu je nagnječenje mozga, a dan kasnije preminuo je u skopskoj bolnici.

Optuženi su na početku suđenja rekli da nitko od njih nije želio da se to dogodi, a njihovi odvjetnici da se smrt Tota ne može okvalificirati kao ubojstvo zato što nije bilo namjere. Kako je riječ o dugogodišnjim zatvorskim kaznama, svi troje nepravomoćno osuđenih je, u pratnji pravosudnih policajaca, vraćeno u istražni zatvor u kojem će ostati do pravomoćnosti presude i upućivanja u zatvore na izdržavanje kazne. M.Bugarić
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike