Crna kronika
ZAVRŠENA ISTRAGA NESTANKA 89-GODIŠNJAKA U GLINI 2019. GODINE

Nasilnik iz Splita ubojica je djeda
Objavljeno 5. listopada, 2022.
Nakon višegodišnje istrage policija je za teško ubojstvo prijavila 29-godišnjaka pod sumnjom da je prije tri godine "podesnim predmetom" u njegovoj kući kod Gline ubio svog tada 89-godišnjeg djeda te njegovo tijelo sakrio u obližnjoj šumi, a dijelovi tijela i odjeće žrtve pronađeni su krajem prošle godine. Mladića nisu trebali uhititi jer se nalazi na odsluženju zatvorske kazne zbog više drugih kaznenih djela protiv života i tijela.

Načelnik sisačko-moslavačke Policijske uprave Luka Pešut rekao je da je istraga počela 28. prosinca 2019., kada je policija i zaprimila prijavu o nestanku starca u mjestu Roviška. Istraživanje je trajalo do rujna ove godine te je utvrđeno kako postoji sumnja da je danas 29-godišnjak između 16. i 19. prosinca 2019. došao do kuće svoga djeda. Nakon što se s njim posvađao, zbog zasad nepoznatih motiva, zadao mu je "podesnim predmetom" više udaraca, a 89-godišnjak je zbog ranjive životne dobi umro od zadobivenih ozljeda. Kako bi prikrio ubojstvo, tijelo djeda sakrio je u obližnjoj šumi, a dijelovi tijela i odjeće pronađeni su krajem prošle godine.

Voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec naglasio je kako su se istražitelji susreli s više poteškoća u radu, ponajprije zato što je prijava o nestanku 89-godišnjaka kasnila desetak dana te zbog nedostatka njegovih kontakata s rodbinom. Na suradnji je zahvalio pripadnicima HGSS-a, Javne vatrogasne postrojbe i Lovačkog društva "Hrvatski dragovoljac", koji su se angažirali u potrazi. Pasanec je ustvrdio kako je sumnja na 29-godišnjeg unuka pala već ranije, ali je sve mjere i radnje trebalo nužno provesti ciljano i sustavno. Budući da je istraga još u tijeku, više detalja poput motiva teškog ubojstva bit će poznato nakon njezina završetku, kažu u policiji. Lokalni mediji javljaju kako je navodni ubojica Aleksandar Nišević iz Gline, koji se u zatvoru nalazi jer je prošlog ljeta na splitskom području staklenom bocom i kamenom napao dvije žene, a sada je osumnjičen za ubojstvo svoga djeda Miloša Niševića. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike