Sport
BIJELO-PLAVI ČEKAJU LOKOMOTIVU

Idemo sad nastaviti tamo gdje smo stali prije stanke
Objavljeno 1. listopada, 2022.
Želimo navijačima priuštiti zadovoljstvo pobjede, ali načinom igre - kaže Poms

Nogometaši Osijeka danas protiv Lokomotive kreću u završnicu jesenskog dijela sezone. Prvenstvena stanka nije baš prošla posve prema planu jer je viroza iz treninga izbacila dio igrača, a tijekom nje opet se ozlijedio kapetan Mile Škorić.



Uz zdravstvene probleme igrački kadar prorijedile su i obveze reprezentativaca kojih je bilo sedam. Zbog svega toga trener Rene Poms nije imao baš mogućnost idealne pripreme utakmice s Lokomotivom, ali Austrijanac nikada nije bio od onih koji će zbog toga kukati.

- Bili smo prilično prorijeđeni tijekom stanke. S jedne strane sretni smo što imamo sedam reprezentativaca u svojim redovima, a s druge strane jasno je kako bez njih nije moguće raditi potpunu pripremu za utakmice koje nas čekaju. Uz to "napala" nas je i nekakva viroza koja je iz stroja izbacila dosta igrača, ali to nisu bili duži izostanci. Po dan-dva, a svi ti igrači su sada zdravi. Naravno, problem nam je ozljeda kapetana Mile Škorića kojeg muče leđa, a koliko će dugo biti izvan stroja ne bih predviđao. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s njim, i hoće li se taj problem koji ima morati rješavati operativnim zahvatom. Njegov je izostanak hendikep za nas, ali imamo mi dovoljnu širinu za pokriti njegov izostanak - kaže Rene Poms, trener NK Osijek.

Skrivanje karata


Većina trenera ne voli uoči utakmica pričati o taktici i sastavu, a Poms je sve to podigao na višu razinu. Na bilo kakvo pitanje tog karaktera samo će se nasmijati i dati uopćen odgovor, pa nek‘ se čita između redaka. S obzirom na ozljedu Škorića i kartone koje ima Lončar, jasno je kako je Pomsu izbor centralnih braniča prilično sužen. Ostala su mu trojica na raspolaganju, pa je logično pitanje hoće li Osijek protiv Lokomotive zaigrati s dva ili tri centralna braniča, što je Poms koristio u posljednja dva uspješna prvenstvena nastupa.

- Imamo spremne opcije, a vjerujem kako ćemo pronaći pravu soluciju za zadnji red. Priliku će dobiti neki igrači koji su manje igrali u posljednje vrijeme, ali nemam problem s tim. Vjerujem svim igračima koje imam u kadru - kaže Poms.

U posljednja dva nastupa Osijek nije primio pogodak, pa je zanimljivo čuti kako vratar Ivica Ivušić gleda na izostanak dva stopera s kojima je najviše vremena provodio na terenu, pa se i najbolje razumije s njima.

- Nedostajat će nam Mile i Lončar, i u to nema sumnje, no siguran sam kako će oni koji dobiju priliku opravdati povjerenje. Teška nas utakmica čeka, jer Lokomotiva je dobra momčad - smatra vratar bijelo-plavih.

Od otvorenih pitanja tu je i ono vođe napada, s obzirom na tri žuta kartona koja ima Mierez, pa ga neće biti u momčadi.

- Neka izbor prvog napadača bude iznenađenje za navijače. Špoljarić? Jako dobro trenira i svakako je u konkurenciji - opet je zagonetan Poms.

Za pretpostaviti je kako će ulogu centrafora dobiti Dion Drena Beljo. Jedino ako Poms stvarno nije smislio neko gadno iznenađenje.

Opasni "lokosi"


Lokomotivu se u Gradskom vrtu dočekuje s dužnim poštovanjem. I ne može biti drugačije, jer ove sezone su kola nizbrdo krenula baš nakon što su "lokosi" nanijeli poraz bijelo-plavima u Kranjčevićevoj. Tada su do pobjede došli preokretom u posljednjih 15-ak minuta susreta.

- Mora ih se respektirati. Mladi su to igrači koji žele stalno dokazivati svoj potencijal. Vrlo su poletni, a uopće ne sumnjam kako će doći s visokim motivom igrati protiv nas. No, jaki smo i mi, imamo svoje planove i motive. Želim svoju prvu pobjedu pred osječkom publikom, a još više želim nastavak serije pozitivnih rezultata i dobrih igara - kaže Poms.

Trener bijelo-plavih ne razmišlja samo o svojoj prvoj pobjedi u Gradskom vrtu, nego želi navijačima priuštiti i zadovoljstvo načinom na koji će njegova momčad doći do nova tri boda.

- Želimo navijačima priuštiti i uživanje u igri koju ćemo pružiti. Moramo svoj posao na terenu odraditi kako treba, pokazati energiju i emociju. Ako budemo u tome uspjeli, u što ne sumnjam, onda ćemo zajedno s našim navijačima proslaviti osvajanje nova tri boda - zaključio je Poms.

Osijek se u Gradski vrt vraća nakon mjesec dana izbivanja. Navijači su sigurno nestrpljivi vidjeti bijelo-plave opet uživo u akciji nakon dobrih nastupa i rezultata na Rujevici i Velikoj Gorici. Pobjeda nad Lokomotivom bio bi savršen nastavak tih uspješnih gostujućih nastupa.

Dalibor Keler
OSIJEK-LOKOMOTIVA

Početak: Subota, 16.55 sati

       Ivušić       Čavlina

       Bralić       Cipetić

       Žaper       Mersinaj

       Čeberko       De Haas

       Gržan       Miličević

       Nejašmić       Maleš

       Barri       Vasilj

       Leovac       Smakaj

       Caktaš       Aliyu

       Kleinheisler       Pivarić

       Beljo       Kulenović

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 18.856

Sudac: Jakov Titlić (Hrvace)

TABLICA
1.Dinamo       10       9       1       0       30:11       28

2.Hajduk       9       5       2       2       18:11       17

3. Sl. Belupo       10       5       2       3       8:14       17

4.Varaždin       11       4       4       3       14:14       16

5.Osijek       10       4       3       3       14:13       15

6.Istra 1961       11       3       4       4       13:14       13

7.Lokomotiva       10       3       0       7       15:18       9

8.Šibenik       10       1       7       2       7:8       10

9.Rijeka       10       1       3       6       6:16       6

10.Gorica       9       1       2       6       7:13       5

11. KOLO SUPERSPORT HNL
Varaždin - Istra 1961 1:1 (1:0)



SUBOTA

16.55 sati: Osijek - Lokomotiva

19.30 sati: Dinamo - Sl.Belupo



NEDJELJA

15 sati: Rijeka - Hajduk

17.30 sati: Šibenik - Gorica

MEĐUSOBNI SUSRETI

OSIJEK - LOKOMOTIVA

46       18       12       16       63:54

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike