Sport
I NIKOM NIJE LEPŠE NEG‘ JE NAM

Domaćini i gosti zajedno su slavili laku pobjedu Dinama
Objavljeno 27. rujna, 2022.
Bila je to za domaću momčad najveća i najdraža utakmica u 73-godišnjoj povijesti kluba

Praznik nogometa u Jarmini nije donio nikakvu senzaciju kakvu Kup susreti znaju prirediti. Hrvatski prvak Dinamo lako se plasirao u osminu finala SuperSport Hrvatskog kupa nakon što je u susretu šesnaestine finala na gostovanju u Jarmini pred oko 2000 gledatelja pobijedio domaće Borince sa 4:0. Bio je to poraz domaćih koji nikoga u Jarmini nije zabolio, naprotiv, to mjesto naseljeno uglavnom Zagorcima i koje diše za plavu boju jedva je dočekalo dolazak najdražeg nogometnog gosta. I bez obzira na konačni rezultat, na kraju su svi zadovoljni mogli kući.



Iako se "modri" nisu predstavili u svom najjačem sastavu, momčad Ante Čačića, prema očekivanju, nije imala težak posao protiv međužupanijskog ligaša iz Jarmine. Zagrepčani su rutinski odradili posao i već nakon 20-ak minuta igre imali su 0:3. Dinamo je poveo u 11. minuti, Petar Bočkaj je ubacio iz slobodnog udarca na peterac, golman Dalibor Prišćan boksao je loptu, koja dolazi do Luke Ivanišeca, a on je iz prve pogodio suprotni kut. Iduća dva gola zabio je Josip Drmić, a kod oba mu je asistirao Daniel Štefulj. Konačnih 0:4 postavio je Petar Bočkaj u 76. minuti, a asistent je ponovo bio Štefulj, koji je uputio sjajnu loptu u sredinu. Bočkaj je odličnim lažnjakom izbacio čuvara, a potom zakucao pod gredu.

Jarminčani nakon svega mogu biti itekako zadovoljni, časno su se oprostili od Kupa, ostvarila im se velika želja i ugostili su Dinamo, a igrači koji su branili boje Borinaca na terenu zasigurno će dugo, dugo pamtiti 27. rujna 2022., dan kad su igrali protiv Dinama.

Ivana Liović
BORINCI       0

DINAMO       4 (3)

JARMINA – Igralište NK Borinci. Gledatelja: 2200. Sudac: Ivan Matić (Osijek). Strijelci: 0:1 Ivanušec (10), 0:2 Drmić (13), 0:3 Drmić (18), 0:4 Bočkaj (76)

BORINCI: Da. Prišćan (od 59. Matić), D. Culi, Kiš, Pavičić, Merkaš, Flinčec, Do. Prišćan (od 68. Petrovečki), Brlečić, Ležaić (od 68. Bručić), Novoselac (od 54. Dumbovečak), S. Šest (od 54. V. Šest). Trener: Saša Šest

DINAMO: Nevistić, Dilaver, Theophile (od 46. Ljubičić), Lauritsen, Štefulj, Mišić (od 46. Bulat), Bočkaj, Ivanušec (od 46. Soldo), Marin, Špikić, Drmić. Trener: Ante Čačić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike