Osijek
SVJETSKI SAVEZ MLADIH PROMIČE ZAŠTITU LJUDSKOG DOSTOJANSTVA

Projekt “Budi aktivan i kreativan”
Objavljeno 25. rujna, 2022.
Svjetski savez mladih neprofitna je organizacija koja okuplja mlade ljude od 18 do 30 godina radi ohrabrenja da žive u skladu sa zaštitom ljudskog dostojanstva i promicanja takvih vrijednosti u društvu. Osječka podružnica djeluje nešto više od pet godina i tijekom toga razdoblja organizirala je niz konferencija i projekata.

Ana Marija Vukić, zamjenica voditeljice osječke podružnice, podsjetila je da su u svibnju ove godine organizirali projekt pod nazivom "Budi aktivan i kreativan" na kojemu je sudjelovalo 30 mladih s cijelog područja Osječko-baranjske županije.

- U projektu su sudjelovali poduzetnici i znalci u poslovima ljudskih potencijala koji su polaznike pokušali naučiti kako da svoju ideju oblikuju, kako da koriste poticaje za samozapošljavanje i sve to primijene u životu. Od poduzetnika su naučili kako da se suoče s problemima s kojima će se susresti prilikom otvaranja poduzeća, korištenja poticaja i svega ostalog te kako da te probleme riješe. Također su mogli naučiti kako da otkriju svoj talent te što moraju znati da pokrenu posao - pojasnila je Vukić.

Jedan od sudionika projekta je Ruben Samuel Zečević iz Osijeka, i on je nakon konferencije pokrenuo postupak samozapošljavanja i otvaranje obrta.

Prošli smo sve što se tiče propisa i poslovnog plana, sada još čekamo nove izmjene oko uvođenja eura. Projekt je odličan i pozivam mlade da se priključe Savezu jer ovdje mogu naučiti mnogo o onome što ih čeka u životu financija, marketinga, menadžmenta, rekao je Zečević. T. Prusina

Tomislav Prusina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike