Tehno
MOGUĆNOST PORTRETNOG ILI VODORAVNOG NAČINA RADA

Lenovo predstavio novu generaciju 16-inčnog ThinkPad X1 Fold uređaja
Objavljeno 9. rujna, 2022.

ThinkPad X1 Fold nove generacije kojeg pokreće Intel vPro, dizajna Intel Evo s do 12. generacije Intel Core i7 procesorima i Intel Iris Xe grafikom, pruža vrhunske performanse u preklopivom obliku. Dodavanje SSD pohrane do 1TB i memorijske opcije do 32GB LPDDR5 znači da će Windows 11 Home ili Pro raditi briljantno bez obzira na preferirani način korištenja.



Nova generacija ThinkPad X1 Fold uređaja nudi opcionalnu ThinkPad tipkovnicu pune veličine s pozadinskim osvjetljenjem, TrackPointom i TouchPadom koja radi spojena ili odvojena od računala, ovisno o načinu rada. Tipkovnica se može magnetski pričvrstiti na donju polovicu zaslona za način rada kao klasično prijenosno računalo omogućujući iskustvo potpune izvedbe 12-inčnog prijenosnika. Više prostora na zaslonu znači veću produktivnost, a hibridni stilovi rada samo su dodatno istaknuli veću potrebu za prostorom na zaslonu. Novi ThinkPad X1 Fold pruža više prostora, a zaslon se prilagođava korisničkim željama. Ultrasvijetli preklopivi OLED zaslon od 16,3 inča s omjerom 4:3 nudi maksimalan prostor u laganom paketu, uz mogućnost portretnog ili vodoravnog načina rada, i naravno preklopno. Može se konfigurirati s dodatnom magnetskom olovkom koja koristi Wacom protokol. Novi ThinkPad X1 Fold može streamati emisije, filmove i sport do 600 nita HDR svjetline i u Dolby Vision gdje je to podržano.

Izgled i dojam korištenja uređaja postaju sve važniji jer korisnici traže dizajne koji izražavaju više osobnosti i stvaraju emotivniju povezanost s tehnologijom koja je vrlo često okosnica svakodnevnog života. Dizajniranje preklopivog osobnog računala s užim rubovima zaslona, većim zaslonom i ukupnim stanjenjem bez ugrožavanja izdržljivosti nije bez inženjerskih izazova. Novi ThinkPad X1 Fold uređaj ima uske rubove ne veće od 10 mm i tanak je samo 8,6 mm u rasklopljenom stanju uz nevjerojatnu debljinu presavijenog uređaja od samo 17,4 mm. Kao i sva ThinkPad prijenosna računala, ThinkPad X1 Fold je prošao stroge metode testiranja tvrtke Lenovo uz MIL-STD-810H standarde kako bi se povećala izdržljivost i sigurnost. Čak je i stražnja strana kućišta napravljena od 100 % recikliranog tkanog materijala podvrgnuta brojnim ispitivanjima izdržljivosti i pouzdanosti.

Revolucionarni dizajn i inženjering moraju biti upotpunjeni izvanrednim korisničkim iskustvom. Već spomenuta tipkovnica uključuje nedavno predstavljenu aplikaciju TrackPoint Communications Quick Menu koja nudi brzi pristup funkcijama kamere i mikrofona. Dostupna su tri USB Type C priključka, uključujući dva Intel Thunderbolt 4 priključka, tako da su uvijek najmanje dva dostupna u bilo kojem načinu rada. Isti princip vrijedi za zvučnike i mikrofone s instalirana tri Dolby Atmos zvučnika gdje su dva uvijek aktivna čuvajući stereozvuk. M.R.
Najčitanije iz rubrike