Regija
NESVAKIDAŠNJI OGLAS DINKE JURIČIĆ

Ponudila smještaj i hranu, zauzvrat tražila druženje
Objavljeno 18. kolovoza, 2022.
Za samo 24 sata umirovljenik iz Okučana odlučio živjeti u Šarengradu
ŠARENGRAD



Da život doista piše neobične priče potvrdila je Dinka Juričić, umirovljenica iz Šarengrada, koja je prije nekoliko dana na Facebooku objavila nesvakidašnji oglas.



Gospođa je napisala kako nudi besplatan apartman na obali Dunava i plaćene režije umirovljenoj osobi koja se želi doseliti k njoj i njezinu ocu. Ako ta osoba zna i želi kuhati jednostavne obroke za njih troje, onda nudi i besplatnu hranu, a zauzvrat očekuje samo da jednom tjedno pripazi na njezina oca dok Dinka ode do Vukovara ili Vinkovaca. Ubrzo je oglas podijeljen na gotovo 800 profila i samo 24 sata kasnije urodio je plodom.

- Imam puno prijatelja u Šarengradu koji su voljni uskočiti i pripaziti na oca kada negdje moram otići, ali htjela sam da mi netko bude u dvorištu kako bi imao tko ostati s tatom ako poželim na nekoliko minuta otići na Dunav. Otkako je prije mjesec i pol preminuo tatin prijatelj koji je živio s nama, tata je nesretan i svaki je dan pitao može li netko doći živjeti s nama. Na oglas se javilo devet ljudi, među njima i gospodin Tito iz Okučana, koji je pitao može li doći na tjedan dana kako bismo vidjeli hoće li nam život u istom dvorištu dobro funkcionirati - ispričala nam je Dinka, dodajući kako je takvu ponudu smatrala idealnom.

Uz smijeh nam je rekla kako su novog stanovnika Šarengrada njezina četiri psa odmah prihvatila te da vjeruje njihovoj prosudbi, pa se s onima na koje pri ulasku u dvorište počnu lajati i ne druži.

- Tito nam je rekao kako ga je na dolazak motivirala isključivo želja za društvom. Kaže kako tamo gdje ima kuću i voćnjak u okolnim selima nema žive duše, pa ponekad danima nikoga ne vidi. Među onima koji su mi se javili najviše je umirovljenika koji su naglasili kako ne bi došli zbog malih primanja i nekakvih ušteda, već zato što žive sami, nemaju društvo i dosadilo im je buljiti u televizor - istaknula je.

Koliko je ova priča razveselila mještane Šarengrada najbolje potvrđuju Dinkine riječi kako su se, kada su čuli da bi mogli dobiti novog sumještanina, spontano organizirali, skuhali čobanac na plaži i pozvali ih na veliko druženje.

- Okupilo se dosta ljudi, pozvali su i svećenika, koji je održao molitvu, pa kako čovjek ne bi bio oduševljen kada ga je gotovo cijelo selo dočekalo. Dogovorili smo se da će ostati kod nas i svakoga tjedna na dan-dva otići u Okučane kako bi obišao svoje imanje. Javila se naknadno i gospođa koja je pitala može li doći preko ljeta na nekoliko tjedana, ponudila je da će kuhati. Pristala sam, imam još jedan prazan apartman - navela je.

Bilo je i onih koji pri pozivu nisu bili ugodni, govoreći joj kako si "traži roba za 24 sata dan".

- Ima svakakvog svijeta. Mnogi su portali prenijeli moj oglas i hvala im na tome, no vi ste prvi koji ste me nazvali i željeli doznati zašto sam ga objavila i tko iza tog oglasa stoji - rekla nam je Dinka.

Dragana Korpoš
STARIJIM LJUDIMA TEŠKO PADA SAMOĆA
Govoreći o sebi, Dinka Juričić nam je rekla kako je teški introvert i u vrijeme dok je bila radno aktivna najviše je voljela biti okružena psima i knjigama. U mirovinu je otišla prije tri godine, a prije dva desetljeća kupila je dio šume i u njoj drvenu kućicu.

- Kako sam radila u izdavaštvu, dogovorila sam se s direktorom da sve što mogu odrađujem od kuće i na posao dolazim samo prema potrebi. Mislila sam kako ću u toj kući živjeti i u mirovini, no tata se razbolio. Doktorica je rekla kako mora u starački dom jer je dementan. Nisam to htjela dopustiti, sve sam ostavila, samo sam pse stavila u auto i došla ocu, koji je nedavno napunio 90 godina - ispričala nam je gospođa Dinka, dodavši kako je cijela priča oko oglasa okončana na najbolji mogući način i vjeruje da su dobili društvo na dulje razdoblje.

Prema njezinim riječima, stariji ljudi, uz zadovoljenje osnovnih životnih potreba, trebaju nekoga s kim će popričati te je na ovaj način željela osigurati društvo i ocu, ali i osobi koja je dosad živjela sama i rado bi to stanje promijenila.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike