Crna kronika
ČETVORICA OSUMNJIČENIH

Nelegalno i opasno - mjesecima krali struju
Objavljeno 12. kolovoza, 2022.
Četiri su osobe osumnjičene za krađu struje u Požeško-slavonskoj županiji. Kako doznajemo, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice te dvojicom 41-godišnjih srpskih državljana koje se sumnjiči da su u vremenu od studenoga 2021., pa do svibnja 2022., u mjestu Lukač, neovlašteno se spojili na električni vod i oštetili HEP za novčani iznos veći od 15 tisuća kuna. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz HEP-a upozoravaju građane kako je neovlaštena potrošnja električne energije opasna, jer neovlaštene radnje na mjernom mjestu i priključku mogu prouzročiti požar te biti opasne za život. Isto tako, protuzakonita je, ali i skupa, jer se nakon otkrivanja neovlaštene potrošnje obračunava količina potrošene, a nenaplaćene električne energije, u skladu s Općim uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom.

- HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. kontinuirano provodi kontrole mjernih mjesta i priključke električne energije radi utvrđivanja neovlaštene potrošnje - krađe električne energije. Ako sumnjate na neovlaštenu potrošnju električne energije kod nekog korisnika, možete se obratiti nadležnom distribucijskom području - poručuju iz HEP-a. S.Lacić
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

Najčitanije iz rubrike