Crna kronika
TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD BELOG MANASTIRA

U izravnom sudaru poginuo 29-godišnji Belomanastirac
Objavljeno 27. srpnja, 2022.
Belomanastirac je Alfa Romeom podletio pod kamion

U srijedu, oko 1.20 sati, na državnoj cesti D7, u blizini skretanja za Kneževe Vinograde, (oko 500 metara od Ciglane u smjeru Osijeka), dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 29-godišnji vozač automobila, izvijestila je PU osječko-baranjska.



Kako navode, 29-godišnji vozač automobila kretao se iz Belog Manastira prema Osijeku. U jednom trenutku iz nepoznatog je razloga prešao na suprotni kolnički trak, zbog čega je vozilom udario u kamion kojeg je vozio 26-godišnjak iz Bosne i Hercegovine. Od siline udarca 29-godišnji vozač auta na mjestu je poginuo. Njegovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije osječkog KBC-a. Na mjestu događaja očevid su obavili policajci PP Beli Manastir, u suradnji sa zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika. U vremenu od 1.40 sati do 5.40 sati, na mjestu događaja promet je bio zatvoren za sva vozila, dok je od 5.40 sati za promet otvoren jedan prometni pravac.


Vjerojatno izbjegavajući izravni sudar s automobilom, vozač kamiona djelomice je skrenuo na desnu stranu, ali neuspješno. Tijekom prijepodneva u srijedu, specijalno vozilo kamion je izvuklo na cestu, a izgled kabine kamiona svjedočio je o silini udarca. Automobil Alfa Romeo potpuno je smrskan, a vozač kamiona zadržan je u prostorijama PP Beli Manastir.

Ovo je četvrta nesreća sa smrtnim posljedicama ove godine u Baranji. Kako ističe Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Beli Manastir, dvije su ovogodišnje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom bile povezane s neprilagođenom brzinom, a jedna od njih i zbog utjecaja alkohola. U trećoj prometnoj nesreći nedavno je, nakon prevrtanja traktora u kanal, u Uglješu, kobno završio vozač traktora.

- Tijekom prve polovine 2022. na području Baranje evidentirane su ukupno 123 prometne nesreće, što je devet više nego u istom razdoblju prošle godine. Nažalost, baranjske su ceste oduzele četiri života, dok se lani to dogodilo jednom. Povećan je i broj prometnih s materijalnom štetom, ali je zato evidentiran manji broj nesreća s ozlijeđenim osobama. Prošle ih je godine bilo 33, a ove 25 - priča Jurak, nastavljajući kako se najveći broj nesreća dogodio na najprometnijoj baranjskoj prometnici, državnoj cesti D7, njih 25.

- Propise i pravila o ponašanju u prometu uglavnom poznajemo, ili mislimo da ih poznajemo i o njima ne razmišljamo. Pozivam vozače da ne luduju jer cesta nije pista te da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti. Treba upamtiti da na cesti nitko nije sam, i da se teško mogu predvidjeti reakcije drugih sudionika u prometu, jer samo jedan nesavjestan potez može rezultirati kobnim posljedicama - podvlači Jurak.
Ivica Getto

Možda ste propustili...

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike