Sport
POČELA NADMETANJA NA MEDITERANSKIM IGRAMA

Odbojkaši(ce) krenuli pobjedama
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
Hrvatske odbojkaške reprezentacije pobjednički su krenule u natjecanje na Mediteranskim igrama u Oranu. Odbojkašice, koje brane mediteransko zlato, u susretu 1. kola skupine A svladale su Francusku sa 3:2 (25:23, 19:25, 25:19, 21:25, 15:10), a odbojkaši su na startu skupine C bili bolji od Španjolaca sa 3:1 (27:25, 25:23, 22:25, 28:26). Mika Grbavica s 19 i Božana Butigan s 18 poena predvodile su naše odbojkašice, a Petar Dirlić s 21 poenom i Filip Šestan sa 16 bili su najbolji kod odbojkaša. I odbojkaši i odbojašice svoj će sljedeći nastup imati protiv Srbije, odbojkaši u ponedjeljak, a odbojkašice u utorak.

Danas u Oranu nastupaju naši gimnastički reprezentativci, Tin Srbić, Jakov Vlahek i Mateo Žugec, koje očekuje nastup u kvalifikacijama.

- Za mene je podij-trening prošao odlično. Nisam išao cijelu vježbu, nego po polovinama. Odradio sam stvarno jako dobro, bez obzira na to što mi je nakon dolaska ovamo puknuo dosta gadan žulj, pa sam s time malo imao problema. Ići ću start 5.6, koji sam radio prije dva tjedna u Osijeku, nadam se to izvesti kako znam i mogu. Osjećam se dobro, pogotovo nakon svečanog otvorenja, na kojemu sam nosio zastavu. Sam ulazak u stadion, atmosfera i nošenje zastave bili su nevjerojatni. Jednog dana volio bih i na Olimpijskim igrama nositi hrvatsku zastavu, ali to je za nas iz gimnastike dosta komplicirano jer su uvijek kvalifikacije jutro nakon otvorenja - poručio je osvajač olimpijskog srebra u vježbi na preči Srbić. Uz Srbića, koji će nastupiti u kvalifikacijama preče, Hrvatska će imati i dva ozbiljna kandidata za finale konja s hvataljkama, Žugeca i Vlaheka. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike