Osijek
OBNOVA PLOČNIKA U VLADISLAVCIMA

Prekogranična suradnja Hrvatske i Bosne i Hercegovine
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
Općini Vladislavci dodijeljen još jedan ugovor, i to za projekt prijavljen na “Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine” za 2022. godinu. Zajednički projekt Općine Vladislavci i Franjevačkog samostana sv. Marka Evanđelista iz Plehana.



U sklopu zajedničkog projekta pod nazivom “Brat uz brata, Hrvat uz Hrvata”, Općina Vladislavci nastavit će rekonstrukciju pješačkih staza u svojim naseljima, a Franjevački samostan sv. Marka Evanđelista iz Plehana nastavit će gradnju crkve.



- Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, a za aplikaciju na ovaj natječaj bilo je potrebno partnerstvo, i to najmanje jednog partnera iz Republike Hrvatske i jednog iz Bosne i Hercegovine u pograničnom prostoru. Posebna pozornost u provedbi programa usmjerena je na pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini i povezivanje s njima, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanju pune ravnopravnosti Hrvata u BiH - kaže načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas. D.P.
210.000

kuna dobili su Općina Vladislavci i Franjevački samostan u Plehanu

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike