Sport
JOŠ JEDAN ODLAZAK IZ BIJELO-PLAVOG TABORA

Bohar u Poljskoj, Osijeku odšteta od 100 tisuća eura
Objavljeno 23. lipnja, 2022.
Slovenac je 2020. stigao kao pojačanje, ali nije pokazao sav svoj potencijal

Treći nogometaš službeno je napustio prvu momčad iz Gradskog vrta od završetka prošle sezone. Prvi je otišao Ante Erceg, kojemu je istekla posudba, odmah po dolasku u Sv. Martin na Muri Mirlind Daku odlučio se na novu pusudbu u redovima slovenskog prvoligaša Mure, a sada je pao i prvi transfer.



Istina, on nije glamurozan, ali je bio predvidljiv. Damjan Bohar službeno je postao novi član poljskog Zaglebija, kluba iz kojeg je prije nešto manje od dvije godine došao u Gradski vrt s aureolom pravog pojačanja. Nije ju do kraja opravdao. Iskusni Slovenac imao je dobru prvu sezonu, a prošla mu neće ostati u posebnom sjećanju premda je za minutažu koju je imao uspio doći do pristojnih brojki. Redove osječkog kluba napustio je prilično tiho.

Mala odšteta


Podsjetimo, Bohar je u rujnu 2020. godine došao za odštetu od 850.000 eura, što je bila prva ozbiljna Bjeličina investicija nakon dolaska na klupu bijelo-plavih. Sada odlazi, pa ne može se reći kao promašaj, ali kao čovjek koji je ostavio dojam većeg potencijala od onog koji je pokazao u dresu Osijeka. U biti, već se proljetos moglo jasno naslutiti kako će Boharov opus u Gradskom vrt ovog ljeta biti završen, a u takvim okolnostima nije bilo očekivano kako će Osijek na tom transferu nešto posebno zaraditi. Boharu je ostala još godina dana ugovora, a na koncu se odlučio vratiti na svoje mjesto sreće jer je u redovima Zaglebija pružao partije koje su ga dovele u Osijek. Bijelo-plavima će pripasti i simbolična odšteta od 100-tinjak tisuća eura. Eto, tek toliko da se ne kaže kako je Bohar otišao besplatno. No ono što je važnije jest da se Osijek oslobodio njegove plaće koja nije bila mala. Taj 30-godišnji Slovenac s Poljacima je potpisao dvogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još godinu dana. Sličnih transfera ili odlazaka na nove posudbe bit će još tijekom ovih priprema jer Bjelica u Sv. Martinu ima 34 igrača, a pritom mu još nisu svi na broju.

Kvartet za odlazak


Osim toga, u klubu nitko ne skriva kako bi se tijekom ljeta mogao dogoditi i poneki pravi, unosan, transfer. Poznato je koja su imena u prvom redu kada je ozbiljnija zarada u pitanju. Reprezentativni vratar Ivica Ivušić, veznjaci Mihael Žaper i Laszlo Kleinhesler te mladi napadač Dion Drena Beljo. Zasad se o tim transferima u Sv. Martinu javno malo priča, što i nije čudno jer trojica od njih četvorice nisu ni doputovala s momčadi u Međimurje. Ivušić je na produženom odmoru, Žaper koji se priključio sinoć i Kleinheisler su ozlijeđeni, a Beljin transfer dogodit će se samo ako stigne ponuda koju je nemoguće odbiti.

U biti, konkretne ponude postojale su za Laszla i Belju. Za Mađara je Ferencvaros nudio tri milijuna eura, klub bi bio zadovoljan tim iznosom, ali Laszlo nije bio zagrijan za povratak kući. Za Belju su, pak, stizale ponude koje ni približno financijski nisu zadovoljile apetite osječkog kluba, a bila bi i šteta kada bi ga Osijek pustio a da u njegovim redovima nije ostavio ozbiljniji igrački trag.

Sam trener Nenad Bjelica na početku priprema poručio je kako je spreman način igre prilagoditi mladom napadaču ako to bude nužno. To bi trebalo značiti kako se Beljin odlazak već ovog ljeta možda i neće dogoditi, tim više jer on sam ima veliku želju dokazati se u redovima osječkog kluba.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike