Sport
EURO NA HRT-U

Javna TV kuća otkupila sva prava za EP
Objavljeno 23. svibnja, 2022.
HRT je dobio ekskluzivna prava prijenosa svih utakmica europskih nogometnih prvenstava koja će se održati 2024. i 2028., izvijestili su u ponedjeljak s Prisavlja.



Riječ je o ukupno 102 utakmice završnice Eura, a koji će se u dva sljedeća ciklusa igrati s 24 reprezentacije u završnici. Stoga su veliki izgledi da će na oba natjecanja zaigrati i nogometna reprezentacija Hrvatske. HRT je otkupio kompletna medijska prava, što znači da osim za televiziju ima mogućnost kreiranja sadržaja i za radio, web i društvene mreže, izvijestili su s javne radiotelevizije.



Nakon prošle eurosmotre, koja se igrala diljem Starog kontinenta, Euro se vraća u svoj dobri stari format, s jednom zemljom domaćinom. Tako će Euro 2024. ugostiti Njemačka, a domaćin Europskog prvenstva 2028. nije još određen. No tko god bude, utakmice će prenositi HRT.



- Izuzetno nam je drago što smo u jakoj konkurenciji osigurali ekskluzivna prava za sljedeća dva europska prvenstva u nogometu, na kojima će, nadamo se, igrati i naši Vatreni. Uloga javnog servisa i treba biti praćenje vrhunskih događaja na kojima nastupaju hrvatski sportaši - istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.



HRT ima tradiciju praćenja Eura još od 1996. i prvog nastupa Hrvatske, pa ćemo, rekao je, “upotrijebiti sve naše maksimalne programske, tehnološke i ljudske resurse kako bi naši gledatelji bili zadovoljni”.



- Naime, unatoč enormnom rastu cijene televizijskih prava za nogometna natjecanja HRT i dalje ulaže maksimalne napore u praćenje nogometne reprezentacije Hrvatske na svim njezinim nastupima i velikim natjecanjima. Tako su u tijeku i opsežne pripreme za najveći projekt 2022., a to je Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru - istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike