Crna kronika
NA OBILJEŽENOM PJEŠAČKOM PRIJELAZU

Autom pješakinji pregazio stopalo
Objavljeno 23. svibnja, 2022.
U Ulici Franje Cirakija u Požegi 67-godišnji vozač koji je upravljao Mercedesom požeških registracija, došavši do obilježenog pješačkog prijelaza, nije propustio 18-godišnju pješakinju koja je već stupila na pješački prijelaz, prilikom čega je prednjim lijevim kotačem vozila prešao preko stopala pješakinje. U nesreći je 18-godišnjakinja lakše ozlijeđena, a protiv 67-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U petak se dogodio i bijeg s mjesta prometne nesreće u pakračkoj Ulici Ivana Gundulića.

U subotu i nedjelju dvije osobe ozlijeđene su u prometnim nesrećama koje su izazvali pijani vozači. Na raskrižju Ulica Ivana Šveara, Matije Gupca i Stjepana Radića u Pleternici 40-godišnjak je upravljao motociklom Honda novogradiških registracija pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,09 promila. Zbog neprilagođene brzine vozač je izgubio nadzor nad motociklom te udario u betonski rubnjak. U prometnoj nesreći 40-godišnjak je lakše ozlijeđen.

U nedjelju na raskrižju Zrinske i Ulice bana Jelačića u Požegi 32-godišnjak je upravljao Peugeotom požeških registracija pod utjecajem alkohola od 1,17 promila. Vozač, kojemu je istekla prometna dozvola, u raskrižje, na kojem je bilo crveno svjetlo na semaforu, ušao je bez zaustavljanja te oduzeo prednost prolaska automobilu Hyundai također s požeškim pločicama kojim je upravljao 48-godišnjak. U sudaru je 32-godišnjak lakše ozlijeđen, te je smješten u posebnu prostoriju policije dok se ne otrijezni. Protiv obojice pijanih vozača policija podnosi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike