Osijek
STRUČNO-MOTIVACIJSKI SKUP U STAROJ PEKARI

Uspješna zelena priča za sve škole
Objavljeno 18. svibnja, 2022.
Stara pekara u Tvrđi bila je u srijedu domaćin stručno-motivacijskog skupa "Uređenje vrtova u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, centrima za odgoj i obrazovanje te učeničkim domovima u Osječko-baranjskoj županiji‘‘, u sklopu projekta "Najljepši školski vrtovi". Događaj su zajednički priredili Hrvatska radiotelevizija, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

Svrha tog skupa bila je potaknuti ravnatelje škola da se upoznaju s ciljevima i idejama spomenutog projekta te da se u njega uključe. Kako smo mogli čuti, svake godine prijavi se više od stotinu osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, centara za odgoj i obrazovanje i učeničkih domova. Krajem studenoga na Hrvatskoj radioteleviziji dodjeljuju se nagrade sudionicima projekta "Najljepši školski vrtovi". Dobitniku Zlatne povelje HRT-a uručuje se iznos od 150.000 kuna. Glavni partneri u tom projektu su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede i Fond za zaštitu okoliša.

- Najljepši školski vrtovi su lijepa, uspješna i zelena priča koja se iz dana u dan sve više razvija u svim krajevima Hrvatske. Svake godine nam se javi otprilike stotinu dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, centara za odgoj i obrazovanje i učeničkih domova. Mi smo sada na terenu i obilazimo vrtove, a ako netko još želi poslati svoju prijavu, još to može učiniti - rekla je voditeljica projekta Đurđica Čočić.

Skup su pozdravili predsjednik osječkog Gradskog vijeća Vladimir Ham i zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić. Ham je rekao kako je važno da se HRT skrbi oko razvijanja estetike u mladih, kao i oko zaštite okoliša. Nagradu za tradicijski uzgoj prošle godine osvojila je Osnovna škola Draž. D.Celing
Možda ste propustili...

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike