Kultura
KONCERTNI CIKLUS GRADA U KULTURNOM CENTRU

Nastupa duo Shiva Beyond Sound
Objavljeno 12. svibnja, 2022.
Koncertni ciklus grada nastavlja se u Kulturnom centru Osijek danas, 12. svibnja, violinističkim koncertom dua - Osječanke Ivane Duvnjak i Shoa Akamatsua, u pratnji Petre Gilming na klaviru, s početkom u 20 sati. Ivana Duvnjak i Sho Akamatsu dva su vrhunska glazbena individualca, a zajedno, kako i sam naziv dua pod kojim djeluju, Shiva Beyond Sound, kaže, nadilaze granice zvuka.

Ivana Duvnjak rođena je Osječanka koja je violinu završila u klasi ugledne osječke profesorice koja je odgojila generacije sjajnih glazbenika, Eve Huhn. U međuvremenu, Ivana je osim violine, diplomirala i operno pjevanje u klasi profesorice Vlatke Oršanić, na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji te podjednako uspješno razvija obje karijere, kako violinistice, tako i sopranistice. Sho Akamatsu stalni je član i vođa dionice II. violina u Zagrebačkoj filharmoniji. Kao petnaestogodišnji talent dobiva japansku državnu stipendiju za studij violine u Beču, u klasi renomiranog violinističkog pedagoga prof. Leonida Sorokowa. Glazbeni put odveo ga je na Muzičku akademiju u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske i svijeta, gdje nastupa kao solist s poznatim orkestrima i ansamblima.

S uglednom hrvatskom pijanisticom Petrom Gilming, na koncertu u sklopu Koncertnog ciklusa grada odsvirat će neka kapitalna djela pisana za violinu: ona Dmitrija Šostakoviča i G. F. Händela. Koncertni repertoar ponudit će i uvijek atraktivni Montijev Čardaš, klasike filmske glazbe, a publika koncerta imat će priliku čuti i posvetu Violinskog dua Oliveru Dragojeviću kroz izvedbu istinskog “klasika” hrv. glazbe “Brod u Boci”. T.K.
Možda ste propustili...

SUĆUT MINISTRICE U POVODU SMRTI DAMIRA MATKOVIĆA

Mlađim je kolegama prenosio vrijednosti istraživačkog novinarstva

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

Najčitanije iz rubrike