Kultura
MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju
Objavljeno 18. travnja, 2024.
Muzej brodskoga Posavlja katalogom izložbe "Uspomene na djetinjstvo" autorice Karoline Lukač donosi 16 priča o djetinjstvu i odrastanju u brodskome Posavlju koje u čitatelja bude sjećanje i nostalgiju za danima vlastitog djetinjstva, a mlađe populacije potiču na učenje te promišljanje o prošlosti i životu djeteta u prošlim vremenima.



Viša kustosica Etnografskoga odjela Muzeja brodskoga Posavlja, Karolina Lukač, građu za svoju izložbu pronašla je u bogatom fundusu Muzeja, osnovanog prije 90 godina na inicijativu Julija Hoffmanna. Mnoge od predmeta darovali su građani, što je od poziva onkl Juliusa, kako su od milja nazivali Julija Hoffmanna, postalo jedan od najvažnijih načina kojima Muzej kontinuirano devet desetljeća djelovanja obogaćuje svoje zbirke. Najnovijom akcijom "Traže se igračke", iz 2021. godine, sabrane su recentnije muzejske dragocjenosti vezane uz djecu i djetinjstvo, iz druge polovine 20. stoljeća.



Karolina Lukač iskoristila je tu građu kako bi ispričala 16 priča o djetinjstvu i odrastanju u brodskome Posavlju. Svaku je priču bogato ilustrirala dokumentarnim fotografijama i fotografijama pomno odabranih muzejskih predmeta. D. Miklić
Možda ste propustili...

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE FOLKLORNIH I PJEVAČKIH SKUPINA U NAŠICAMA

Tema - scenska primjena folklorne građe

HNK U OSIJEKU: JER STE VI TO TRAŽILI

Još dvije izvedbe sjajnih “Maratonaca” u svibnju

Najčitanije iz rubrike