Osijek
SUSRET UGODE: MAESTRO KREŠIMIR BATINIĆ

Mladi Osječanin s već velikom karijerom
Objavljeno 8. svibnja, 2022.

"Udruga za poljepšavanje grada - moj Osijek", u suradnji s Muzejom Slavonije tradicionalno svake prve subote u mjesecu organizira Susret ugode, a ove svibanjske gost je bio maestro Krešimir Batinić, rođeni Osječanin sa zagrebačkom adresom, koji je diplomirao dirigiranje kod Vjekoslava Šuteja na Muzičkoj akademiji.


 

Kroz karijeru surađivao je s kazalištem Trešnja, a od 2007. s Komedijom, gdje je dirigirao 'Briljantin', 'Jaltu', 'Šišmiša' i 'Splitski akvarel'. Jedno vrijeme Batinić se našao i u ulozi ravnatelja "Komedije", a danas je korepetitor i dirigent predstava u toj kazališnoj kući.Također, surađivao je sa Zagrebačkom filharmonijom, na projektima filmske glazbe. U veljači 2016. ravnao je Zagrebačkom filharmonijom na gala koncertu održanom na najprestižnijoj američkoj adresi - njujorškom Carnegie Hallu.

- Drago mi je da me Vlado pozvao, dugo smo se dogovarali, još prije pandemije. Lijepo je biti u mome rodnom gradu i razgovarati s njegovim stanovnicima, nadam se da će im se svidjeti - rekao je za Glas uoči početka Susreta ugode maestro Batinić. “Susret ugode” organizira “Udruga za poljepšavanje grada - moj Osijek”. Voditelj je Vlado Pest, veliki zaljubljenik u priče grada Osijeka. I. Alilović

Možda ste propustili...

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

Najčitanije iz rubrike