Sport
ZANIMLJIVA ZAVRŠNICA EUROSMOTRE

Islanđani "rastavili" Crnogorce
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
Rukometaši Islanda nakon poraza od Hrvatske lako i uvjerljivo svladali su Crnu Goru sa 34:24 (17:8) u susretu posljednjeg kola skupine I u Budimpešti. Islanđani su odigrali dobru utakmicu, agresijom su potpuno zakočili Crnu Goru, koja se nikako nije mogla sastaviti s dobrom akcijom. Island je brzo odjurio do pet pogodaka prednosti (6:1), a pred kraj prvog poluvremena imao je i velikih 10 pogodaka viška (17:7), pa je pitanje pobjednika praktički već tada bilo odlučeno. U nastavku je Crna Gora zahvaljujući raspoloženom Milošu Vujoviću smanjila na 21:16, no bliže od tih pet pogodaka razlike nije mogla. Najefikasniji u sastavu Islanda bio je Omar Ingi Magnusson s 11 golova, a isti učinak u sastavu Crne Gore imao je Miloš Vujović.

Pobjedom nad Crnogorcima Islanđani su si ostavili šanse za plasman u polufinale, no sve je ovisilo o ishodu utakmice između Danske i Francuske koja je igrana kasnije sinoć. Naravno, Islanđani su navijali za Dance koji su sigurno u polufinalu...

U onoj drugoj, skupini II, koja se igra u Bratislavi, mjesto u polufinalu osigurala je Španjolska, a kao druga u skupini među četiri je otišla i Švedska koja je u sjajnoj utakmica napravila velik preokret i pobijedila Norvešku te s ta dva boda vizirala mjesto u četvrtzavršnici, a Norvežane poslala kući. I. Li.
Najčitanije iz rubrike