Sport
HRVATSKI KOŠARKAŠI BEZ IZBORNIKA

Mršić se zahvalio
i odlazi u Breogan
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
Nalazimo se u tjednu u kojem naši glavni loptački sportovi ostaju bez izbornika seniorskih vrsta. Nakon odbojkaških ostala je prazna klupa na kojoj sjedi glavni i odgovorni za košarkašku A selekciju. Veljko Mršić i HKS sporazumno su se rastali, tako bar kaže priopćenje naše krovne košarkaške organizacije.

- Hrvatski košarkaški savez zahvaljuje g. Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su težila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima - izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković. Naravno, ni druga strana nije ostala dužna, također se oglasila priopćenjem.

- Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem HKS-u na povjerenju, koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima, koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija, uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu - napisao je Mršić, koji je izborničku funkciju obnašao od svibnja 2019.

Neće tako Mršić voditi reprezentaciju na Eurobasketu, ali ni u nastavku kvalifikacija za SP, koje smo otvorili dvama porazima. Prije nekoliko dana pojavila se vijest da je za sada već bivšeg hrvatskog izbornika zainteresiran ACB ligaš Breogan, a ovaj sporazumni raskid najavljuje da bi se Mršić trebao vratiti u Španjolsku, gdje je kao trener već radio u sezoni 2017./18. (Bilbao).

Iako nakon rastanka nije bilo teških riječi, sumnjamo da su u HKS-u očekivali ovakav rasplet. Hrvatska je bez izbornika, koji je pak preživio i debakl u kvalifikacijama za OI, a za nešto više od mjesec dana drugi je kvalifikacijski prozor za SP. Tko će nas voditi na dvije utakmice protiv Švedske, gdje su pobjede jedina opcija? Vrijeme nije saveznik, stoga nije isključeno da možda netko iz Mršićeva stožera nastavi njegov posao. Na potezu je HKS. N. Benčina
Nakon što je 2019. preuzeo Hrvatsku, Mršić je ostvario plasman na Euroabasket, ali nije otišao na OI

Možda ste propustili...

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike