Regija
DEMOGRAFSKI UZLET

Raste broj novorođenedjece u Vinkovcima
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
VINKOVCI



Vinkovci su među prva tri grada u Hrvatskoj po broju novorođene djece. Prošle godine imali su 735 poroda, a rođene su 44 bebe više u odnosu na 2020.



Gotovo polovina od njih male su Vinkovčanke i Vinkovčani kojih je u 2020. rođeno 218, a u 2021. godini 237, što je gotovo cijeli razred više.



Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić primio je voditelja Odjela za ginekologiju i opstetriciju u vinkovačkoj bolnici dr. Zvonimira Juzbašića i primalju Gordanu Kucljak, ujedno i predsjednicu Udruge za informiranje i podršku budućim majkama Agape Vinkovci.



Želja je bila zahvaliti njima i svim djelatnicima na svemu što čine i u ovim otežanim uvjetima rada u kojima u 2021. godini iz vinkovačkog rodilišta stižu i dobre vijesti.



- Brojke govore da idemo dobrim stopama i raduje što možemo govoriti o jednom razredu više koji će se dogoditi kroz nekih šest ili sedam godina. Trudimo se pridonijeti da se ljudi odluče za više djece, a nastojimo im pomoći od onih prvih dana, pa kroz vrtićku dob te dalje kroz cijelo školovanje. U svakom trenutku promišljamo kako olakšati i roditeljima te, naravno, pridonijeti samoj djeci, a nadamo se da ćemo svake godine imati bar ovakve skokove, ako ne i veće, ali i ići u pozitivu u budućem razdoblju - istaknuo je Bosančić. Prema riječima dr. Zvonimira Juzbašića, nakon dugog niza godina bilježe porast broja poroda u Općoj županijskoj bolnici (OŽB) Vinkovci.



- Voljeli bismo da je to i više, ali i ovo je pomak. Ako je to i naznaka za ubuduće, bit će to dobro. Naša lokalna zajednica, Grad i Županija, trude se pomoći da učinimo i rodilište i odjel opremljenijim i pristupačnijim kako bi se žene tamo ugodno osjećale - istaknuo je dr. Zvonimir Juzbašić. Gordana Kucljak, primalja u OŽB-u Vinkovci, ujedno i predsjednica Udruge za informiranje i podršku budućim majkama Agape Vinkovci, istaknula je kako su se primalje dobro snašle u ovim pandemijskim uvjetima.

M.Kokaj
Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike