Sport
ŽNK OSIJEK NASTAVIO AKTIVNOSTI

Majlinger i Dokonal okupili ekipu, a čelnici kluba još tragaju za novim trenerom
Objavljeno 19. siječnja, 2022.

Trenutačno bez šefa struke, ali s puno elana i optimizma nogometašice Osijeka počele su s pripremnim aktivnostima za proljetni nastavak sezone. U njega će aktualne prvakinje Hrvatske s prve pozicije, namjeravajući je zadržati u preostale četiri utakmice, odnosno pet utakmica, osnovnog dijela prvenstva kako bi posljednji i vjerojatno odlučujući susret doigravanja igrale na svome terenu "Kraj Drave".



Za razliku od prethodnih sezona, sada je konkurencija za tron proširena jer se Osječankama i Splićankama ravnopravno priključio zagrebački Dinamo došavši, kao i te dvije vodeće ekipe, do jesenskog skora od 24 osvojena boda, izgubivši od Osječanki i svladavši Splićanke, koje su na startu sezone iznenadile državne prvakinje na njihovu terenu te im tako znatno otežale obranu titule. Po nju su Osječanke krenule pod vodstvom trenera Igora Budiše i najavile ozbiljne stvari prošloljetnim nastupima u Ligi europskih prvakinja gdje su dospjele među 28 najboljih ekipa. Cilj je ponovno iskoračiti na tu najbolju kontinentalnu klupsku scenu, za što, dakle, treba u domaćem prvenstvu ponovno biti ispred kompletne konkurencije koju istodobno treba nadmašiti i u Kupu Hrvatske kako bi i taj pokal bio vraćen u osječke vitrine.

Za ovo proljeće u kojem se očekuju novi trofeji krenulo se s radom iz osječkog Kondicijskog centra u Naselju Miroslava Krleže gdje treninge vodi i dosadašnji trener zadužen za tjelesnu spremu Igor Majlinger, a asistira mu dosadašnji Budišin pomoćnik Vjeran Dokonal. Predsjednik Bojan Bodražić i dopredsjednica Ivana Svalina u intenzivnoj su potrazi za novim šefom struke nakon što je prošloga mjeseca Budiša dobio ponudu iz Katara za nastavak trenerske karijere koju, dakako, nije mogao odbiti. Čelništvo ŽNK-a Osijek zahvalilo mu je na dosadašnjem radu i rezultatima, vjerujući da će njegov nasljednik nastaviti tom utabanom stazom kojom će gaziti sav igrački kadar iz jesenskog dijela sezone. Nitko, dakle, nije otišao, a moguće je da se on u međuvremenu pojača na mjestima koja je prethodni trener detektirao da bi nova lica dobrodošla iako su i aktualna sposobna ispuniti klupske ciljeve, a što su zorno demonstrirala u proteklim borbama za bodove, odnosno naročito u Ligi europskih prvakinja... D.Lekšan
Nitko iz ekipe nije otišao, a moguće je da ove zime bude i nekih dolazaka s predznakom pojačanja

Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike