Crna kronika
OPTUŽNICA PROTIV 46-GODIŠNJEG SLAVONCA

Gađao suprugu šalicom vrele kave, udarao ju pred djecom
Objavljeno 31. prosinca, 2021.
Nasije je počelo odmah na početku veze 2014., a nastavilo se do kolovoza ove godine

Protiv 46-godišnjeg Slavonca podignuta je optužnica zbog zlostavljanja izvanbračne supruge pred četvero malodobne djece, tri sina (u dobi od 6, 5 i 3 godine) te jednogodišnje dijete. Tereti ga se da je od 2014. pa do 18. listopada ove godine, u malom mjestu u Slavoniji, s namjerom da ponizi i ustraši izvanbračnu suprugu, u nazočnosti djece učestalo je vrijeđao i omalovažavao.



Govorio joj je da je kurva, drolja, da su djeca štenad, kurvina kopilad, da će ju strpati u ludaru, da će njihova kćer biti kurva, a sin rođen 2015. mu se gadi. Uz to je supruzi prijetio da će ju zaklati nožem, govorio joj: "Ti iziđi iz groba, a ja ću izići iz zatvora", djeci je govorio da će njihovu majku izbaciti iz kuće te da će im dati novac ako mu kažu koji muškarci dolaze kod njihove majke te ju je i učestalo tukao. Optužuje ga se i da je u kolovozu ove godine bacio šalicu vruće kave u glavu supruge, jer nije očistila kuću. Također ga se tereti i da je tijekom 2018., u noći, oko 3 sata, probudio suprugu i udario je željeznom šipkom po nozi, a tijekom 2014. godine, dok je bila trudna, udario ju je šakom u leđa, što je sve kod izvanbračne supruge i djece izazvalo osjećaj straha i poniženja te je narušilo redovan psihofizički razvoj djece. Zbog vrijeđanja i omalovažavanja te straha za osobnu sigurnost, izvanbračna supruga s djecom je zatražila zaštitu od Centra za socijalnu skrb te je smještena u Sigurnu kuću.

Odvjetništvo traži da se 46-godišnjaka osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine. Žrtva je svjedočila da je kupila kuću u malom mjestu 2014., i tu upoznala nasilnika i rodila je četvero djece. Od 2014. do 2021. godine suprug joj je znao govoriti da je kurva, da se kurva s njegovom braćom, za djecu joj je govorio da su štenad, kurvina kopilad, za sina da je isti kao i ona, da mu se isti gadi, za kćerku da će biti kurva. Cijelo vrijeme žena se brinula o djeci, a suprug joj je govorio da će ju istjerati iz kuće, i da joj ne da djecu. Govorio joj je da je drolja, da je kuću zarazila, a djeci je davao novac da mu kažu tko je bio kod nje. Govorio je da će je strpati u ludaru, a jednom prilikom ju je istukao "širajzlom za šporet", nakon čega je morala imati odnos s njim.

Tukao ju je i kada je bila trudna s kćerkom, imala je hematome, a tada je zatražila liječničku pomoć. Cijelo vrijeme bojala se da joj nevjenčani suprug i njegova obitelj ne naude, osjećala se bijedno i poniženo te je 2016. godine zatražila pomoć od Centra za socijalnu skrb, no isti se oglušio. U kolovozu 2021. godine, u jutarnjim satima, skuhala je kavu, a suprug se probudio i počeo vikati zato što nije radila. Tada je htjela ugasiti svjetlo u kući, no suprug je uzeo šalicu kave i bacio je njoj u glavu. Pogodio ju je u potiljak, kava se prosula po zidu, a talog od kave joj se prolio po vratu, što ju je danima boljelo. Novac koji je primala od Centra za socijalnu skrb davala je njemu. Suprug ju je istukao i u prvoj trudnoći, zbog čega je završila u bolnici, jer je imala krvarenje.


Sandra Lacić
PORIČE OPTUŽBE
Djeca su bila uplašena kada bi ju suprug tukao. U Sigurnoj kući mora biti, jer ju je strah ako ode kod majke, da će je njegova obitelj i tamo pronaći. O bračnim problemima nije nikoga obavještavala, niti je ikome o tome pričala, a djelatnici Centra za socijalnu skrb su je samo jednom prilikom posjetili.

Slavonac je, pak, u svojoj obrani u potpunosti porekao sve za što ga se optužnicom tereti. Tvrdio je da nikada prema izvanbračnoj supruzi nije postupao na način kako je prijavljen, niti da bi na takav način postupao u nazočnosti djece. Smatra da je razlog što je njegova izvanbračna supruga pod utjecajem svoje majke koja je kroz cijelo vrijeme protiv njega i njegove obitelji. Izjavio je i da želi da se njegova djeca i izvanbračna supruga vrate kući i da žive dalje zajedno.

Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike