Osijek
ODRŽANA 28. ZAREDOM LAMPIONADA

U Tvrđi su nagrađeni najljepši lampioni
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
Tradicionalno, 28. put zaredom, u povodu Dana grada Osijeka provedena je Lampionada. Organizatori su bili Turistička zajednica Grada Osijeka, Grad Osijek, Društvo pedagoga tehničke kulture Osijek, Arheološki Muzej, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije.

Učenici su imali zadatak napraviti lampione i natjecati se u kategorijama i temama za ovogodišnju Lampionadu, a one su bile: 1. Grad Osijek (ocjenjivalo je povjerenstvo), 2. Otvorena tema (ocjenjivalo je povjerenstvo), 3. Osijek - grad budućnosti (ocjenjivalo je povjerenstvo) te 4. Nagradna igra putem Facebooka.

U Arheološkom muzeju u Tvrđi svečano su u četvrtak dodijeljene nagrade učenicima koji su prema mišljenju povjerenstva, ali i građana, u facebook kategoriji za najbolje lampione najbolji, a od predsjednika Društva pedagoga tehničke kulture Osijek Miodraga Zdravčevića doznajemo da su u izradi lampiona sudjelovali učenici svih osnovnih škola s područja grada Osijeka, Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Hrvatskoj, Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" i Centar tehničke kulture Osijek.

Patrik Zorn, učenik 6. razreda OŠ Vijenac, slavodobitnik je u kategoriji "Grad Osijek". Drugo mjesto osvojila je Petra Čolak, učenica 5. razreda OŠ Dobriše Cesarića, a treća je bila Dina Molnar, učenica 5. razreda OŠ "Tin Ujević". Pobjednica "Otvorene kategorije" je Tea Kozar, učenica 3. razreda OŠ Retfala, Nika Grbeša, učenica 6. razreda OŠ Jagode Truhelke osvojila je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Greti Krstić, učenici 3. razreda OŠ Svete Ane.

Prvo mjesto u kategoriji "Osijek - grad budućnosti" osvojio je Luka Čavar, učenik 5. razreda OŠ Višnjevac, drugi je bio Jakov Kuić, učenik 5. razreda OŠ "Tin Ujević", a Lucija Čorak, učenica 5. razreda OŠ Dobriše Cesarića je treća. U kategoriji "Nagradna igra putem Facebooka" ocjenjivali su se svi lampioni, a pobjednik je ona koja je pobrala najviše "lajkova". S ukupno prikupljenih 1685 "sviđa mi se" oznaka, pobjednik je Marko Jukić, učenik 7. razreda OŠ Franje Krežme. D.Pejić
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike